Studia we Francji???

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie do wszytskich , którzy mogą mi pomoc. Chodzi o studia czy lepiej studiować np. romanistyke w Polsce , apóźniej wyjechać do francji, czy od razu opuścić Polskę?? I jak wygląda sprawa z francuskim, czy kots kto sie go uczyl tlyko 3 lata ma szanse na zdanie certyfikatu DELF i DALF?? Jeszcez jedno jakie są kierunki studiów we Francji??? BARDZO DZIEKUJE ZA KAŻDĄ INFORMACJĘ, mój adres to [email] jeszcez raz dziekuje:*******
Neeenusia a co ty chcesz robić we Francji z znajomościa tylko francuskiego. Wiesz pracodawcy beda szukać osob z 3 jezykami biegle opanowanymi a reszta osób bedzie traktowana jako obywatle 2 kategorii
Infie dziękuje bardzo za realistyczną wizję :)
Moja Pano Francja otwiera w 62 obszarach pracę dla Bułgarów i Rumunów wiec zaczną wygryzać Polaków z pracy. A myślisz że ci Ukraińcy co przyjdą do pracy do Polski będą tu pracować za grosze. Uciekną do bogatszych krajów. A jak chcesz sobie znaleźć Francuzika chłopaka to już teraz uzbrój się w 2 razy S i w ZE i zastanów się co to jest pułapka kulturowa
Życzę powodzenia
Cóż za światopogląd... godny podziwu . . . chłopak z Francji??? Czasem zastanów się co piszesz.:) tak czy owak pozdrawiam:)
Neeenusia jak już podpisałaś się buziaczek to Francuzki na Ciebie będą polować. A że pochodzisz z Polski to pewnie nie wiesz ze facet zbyt idealny taki co przynosi śniadanko do łóżka sprząta gotuje i jest wyśmienitym kochankiem jest zbyt podejrzany . A jeszcze takiemu daj posmakować mięte przed ślubem to będzie cie na około zdradzał bo już posmakował . Żaden inteligentny facet co znam nie ma zbyt idealnego stosunku do kobiet bo go trema zjada. Ale to nie moje serducho wiec też mimo wszystko pozdrawiam.)))
Witaj Infie ;-))
A dlaczego beda Francuzki polowac a nie francuzi ??? ;-))
Tak przy okazji to jesli zaklada sie bezplatna skrzynke na portalu onet.pl to mozna wybrac koncowke np:
[email] Nowość!
[email] [email]
oraz [email] [email] [email]
[email] lub [email]

wiec jak sie komus podoba to wybiera "buziaczek" albo "amorki" ;-)))

pozdrawiam
Oleszka
Oleszka francuziki zazdroszczą nam teraz:
Poniedziałkowe dane potwierdzają ostatnie prognozy Komisji Europejskiej, że Polska stała się motorem wzrostu gospodarczego Unii.
Pozdrawiam
O to milo czyz nie ?
A czytales o pomysle wprowadzania drzemek w pracy we Francji co Ty na to ?
http://wiadomosci.onet.pl/1476697,69,item.html
Pewnie tak, u nas w zeszlym tygodniu w prasie ogolnopolskiej tez juz pisali o tym ;-)))

Pozdrawiam
Ola
Zapomnialam dodac, ze my to po 40 godzin pracujemy, a jak trzeba to i nadgodziny sie zdarzaja nie raz.... a o przerwie na "lunch" od 12 do 14 to mozemy pomarzyc. Ale ja tam wole pracowac os 8 do 16 i miec popoludnie dla siebie ! (no chyba, ze wypadna nadgodziny ;(
a czytałas kiedykolwiek o tym:
http://www.rencontre.net/guide_seduction.html
nie, ale po poludniu wglebie sie bardziej i poczytam na tej stronce.
Malheureusement maintenant il faut travailler :-(

a bientot
Ola
inf wspolczuje ci bo ty to musisz byc straaaasznie nieszczesliwy w milosci :(
juju111 jestem szcześliwym człowiekiem.A co powiesz na to:
Jeśli znacie jakieś teksty na podryw Francuza?
Hmm podejdz do kolesia wyciagnij wielkiego palucha i pokaż na niego i powiedz...Ty!!!! Moge cię popodrywać
haha
Możecoś takiego " Spodobałam Ci sie już, czy mam przejść jeszcze raz??"
jeszcze lepsze haha
inf od jakiegos czasu obserwuje Twoje wypowiedzi i jesli uwazasz, ze To co piszesz jest zawsze madre i zyciowe to jestes w bledzie, czasem nie mozna tego czytac. Uwazasz sie za osobe inteligetna wszechstronnie, czyli mozna rozumiec, ze nalezysz do tego typow facetow o ktorych pisales. A jesli chodzi o pulapke kulturowa to przestan juz radzic innym, bo kazdy ma swoj rozum, a wiesz mi ze mozna byc szczesliwym z Francuzikiem, ktory mimo; ze juz poczul miete :) jak to napisales, nadal kazdego dnia przynosi sniadanko do lozeczka.
Podpisuje sie tez pod tym co napisala juju111.
Pozdrawiam.
wiesz i tak nie wiele zrozumialam z tego co chciales mi przekazac w swojej wypowiedzi ,ale jednego jestem pewna ,ze masz jakis kompleks w stosunkach damsko-meskich bo ciagle do tego nawiazujesz nawet w postach ,w ktore nie maja z tym nic wspolnego.
podsumowujac ,jesli myslisz ze dziewczyny tu piszace spedzaja cale dnie na obmyslaniu strategii podrywu "francuza" to sie grubo mylisz ,ale to jeszcze raz pokazuje ,ze zyjesz w swiecie stereotypow i twoje egoistyczne myslenie nie dopuszcza do ciebie mysli ,ze ktos inny moze miec racje.
niemniej jednak zycze ci powodzenia w jak najszybszym pozbyciu sie kompleksow :)
Po pierwsze nie macie poczucia humoru Pany
Po drugie macie zaniżone poczucie swojej wartości
Po trzecie dziękuję za udział w eksperymencie
Po czwarte życzę powodzenia w związkach Polka -cudzoziemiec
Miło sie relaksuje przy awanturce
Ojojoj.... poczucie humoru?? Tobie go brak... zaniżone poczucie własnej wartości?? to napewno Twój problem.... pomijając fakt, że w moim pierwszym poście nie było ani słowa o mężcyzcnach itd. to oczywiscie musi pojawić się ktoś taki jak TY kto zawsze wszytsko sprowadza na swoje podwórko... Aż żal patrezc na to co piszesz i na te Twoje myśli, że każda panna to tania dziewczyna... szkoda słów, ale przez grzeczność pozdrawiam:)
bla bla bla.....nie przejmuj sie kazdemu moga sie skonczyc pomysly na drazniace odpowiedzi ;)p.s moze powinienes sprobowac swoich szans w "Maratonie usmiechu" bede trzymac za ciebie kciuki !
pozdrawiam
Zanizone poczucie wartosci bym miala jakbym miala takiego kosmite jak Ty, ktory nie ma zielonego pojecia o swiecie a probuje byc najmadrzejszym, odstaw to co bierzesz bo masz dziwne wizje pozniej, a jednym wielkim eksperymentem jestes Ty, nazywa sie on "niewypal", zrob cos dobrego dla ludzi na tej stronce: przestan na niej istniec.
Neeenusia ja zycia aż za na to znam A znasz powiedzenie:
Aby mężczyznę doprowadzić do zdrady, wystarczy po prostu wyjść za niego za mąż
http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/milosc/jak%20nie%20byc.html
http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/milosc/nie%20szukaj.html
http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/milosc/zdrada.html
http://www.agnieszka.com.pl/zdrada.htm
a na koniec:
Nie ma się po co śpieszyć - mądrość zawsze przychodzi za późno
mimo wszystko życze powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia