Drugi język na UAM...jak to jest?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Mam takie pytanko bo zlozylam papiery na UAM i Na UŚ i zalezy mi zeby isc do Pozania tylko musze wiedziec co z tym 2 jezykiem...po 1 mam nadzije ze wolno mi go wybtac , po 2 jak to jest? Jest nauczany tak intensywnie jak francuski? Albo chiociaz w miare intensywnie? Dalej..czy to prawda ze nauka 2 jezyka jest dopiero na 3 semestrze?
I teraz takie moze glupie pytanie ale co to zanczy ze masz tylko lektorat z jakies jezyka...to co nie uczysz sie go za bardzo czy co? Skoro to TYLKO lektorat.
hej, orientuje sie tylko w sprawie jezykow wiec sprobuje pomoc. Drugi jezyk wybierasz sama na 3 semestrze, czyli na 2 roku sposrod nastepujacych: hiszpanski, portugalski, rumunski, wloski. Jesli sie jeszcze wahasz, polecam Poznan, super miasto i fajny studencki klimat, to tyle narazie
Dzieki za informacje...wlasnie czekam na wyniki na UAM....
"Tylko lektorat" oznacza, że masz go 1 albo 2 razy w tygodniu po 1,5h. Trzymam kciuki za wyniki rekrutacji:D
Na II roku 1 x 1,5h, na III 2 x 1,5h. Sprawdz zreszta w programie. Jak chcesz, to sie nauczysz :) I uwierz mi, nie chcialabys kolejnego jezyka juz na pierwszym roku. Poza tym, jest jeszcze lacina z pania co prawda przemila, ale u ktorej zalicza sie do skutku. A ze nie zalicza kola przy 3 literowkach, okazji do powtorek jest sporo i chcac nie chcac bedziesz musiala nauczyc sie i tego jezyka. Nawet jesli sobie w nim nie pogadasz ;)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka