romanistyka uam-wybiera sie ktoś w tym roku

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |
hej wybieracie sie na uam na romanistyke?
hej. ja sie wybieram.. czekam na wyniki. narazie dostałam sie na uj.. lecz bardziej ciagnie mnie do poznania. pozdrawiam :)
to gratuluje a jakie miałaś wyniki?myślisz że jest dużo ludzi na 1 miejsce?
a idziesz do grupy zaawansowanej czy od podstaw?
Cześć!Skoro dostałaś sie na UJ to idż na UJ.
UJ ma chyba najciekawsze specjalizacje na f.romańskiej, program studiów też jest ciekawy.(UŚ-też ma fajny program)!
UAM-owska romanistyka jest dobra,ale program studiów tradycyjny raczej(czyli troszeczke przestarzały...---->to samo UMK i UWrocławski(chociaż teraz program się zmienia od tego roku na UWr)!Tam sa dobre romanistyki,tylko według mnie kadra powinna pomyśleć troszeczke nad unowocześnieniem programów studiów...
Kadra profesorska na UAM-ie to tragedia,ludzie nieżyciowi,kompletnie nie rozumiejący studentów(ODRADZAM)!!Na UMK i na UWr z tego co wiem od znajomych to jest spoko kadra i ludzie tez,a to jest b.ważne...
UJ ma super-program studiów.Niestety tam nie studiuję,czego teraz mocno żałuję...moze uda sie przenieść...:)
studentka f.romańskiej na UAM-ie,życzę trafnych wyborów...
miałam 175 ptk na 200. czyli niezbyt rewelacyjnie,ale jednak się dostałam.. marzy mi się Poznań..po prostu od zawsze chcę tam studiowac..tyle,ze oni strasznie zwlekaja z wynikiami.. uj heh, sama nie wiem...
j.polski roz. - 84%
francuski roz. - 89%
francuski ustny- 90%
i historia 77%
a Ty?
Cześć, ja również się ubiegam o przyjęcie na UAM. Jestem ze Świnoujścia. Nie dziwię się, że koleżankę ciągnie do Poznania. Jestem tu od roku i muszę przyznać, że fajne miasto, świetny klimat studencki. Byłem w Warszawie, Krakowie czy Wrocławiu, ale to właśnie Poznań wywarł na mnie wyjątkowe wrażenie i dlatego studiuję właśnie tu. Daruj sobie UJ jeśli też wolisz Poznań, wybierz UAM! Nie pożałujesz, zobaczysz. A co do koleżanki która wspomniała o kiepskich wykładowcach. Cóż, spotkałem się już z taką opinią. Ale też z taką, że kadra jest całkiem niezła. Co mi się wydaje bez sensu, to przychodzenie na uczelnię czy w ogóle gdziekolwiek z nastawieniem że ktoś jest taki czy owaki. Jeśli tak się rzeczywiście okaże, no to okej trudno, ale po co z góry się nastawiać na nie. Nie lepiej właśnie odwrotnie? Kwesti+a nastawienia.
Kedy wreszcie te wyniki? Niecierpliwie się :(
ja też myśle ze powinny już być.strasznie sie denerwuje.Ide do grupy d podstaw a Wy?myślicie że na uam konkurencja jest duża?
lacapone jakie masz wyniki?
hej...ja tam zadzwonilam i mi podali wyniki.... dostalam sie a maturke zadalam wcale nie rewelacyjnie...
pozdrawiam
Karolaina ja mam w sumie z tych 3 przedmiotów które wymagaja 73% to myślisz że też mam szanse sie dostać? bo denerwuje sie strasznie.a wiesz może ile osób na miejsce?z góry Ci dziekuje i prosze odp.bo zwariuje.
no ja mialam 77%...czyli mala roznica....a z tego co wiem niewiele osob zwykle jest na romanistyke....ale dokladnie nie wiem bo oni w ogole beznadziejnie ta strone prowadza....badz dobrej mysli :)
łatwo powiedzieć.gratuluje Ci i jeśli jutro nie bedzie wyników to też chyba zadzwonie.Wiem że w tamtym roku był 2,6 os.na miejsce ciekawe jak jest teraz.A Ty do gr. z fr.od podstaw czy zaawansowanej?bo ja od podstaw. mam nadzieje że te 73 wystarczy.
ja jeszcze składałam na włoski na uam.jeśli nie na rome to mam nadzieje że choć tam mi starczy ale pewnie dużo ludzi.
badz pewna ze na wloski jest wiecej osob niz na romanski...poza tym na wloski jest rekrutacja chyba co 2 albo 3 lata takze badz pewna ze jest wiecej chetnych niz na franca....spokojnie poczekajmy do wynikow
no nie wiem bo 2 lata temu było 1,83 os.na miejsce na włoski.Ale w końcu wyniki powyżej 70 powinny wystarczyć na oba te kierunki.
tez mi sie tam wydaje....to moje gg jak chcesz numer czy masz jakies jeszcze pyt :) 5884872
dziex:)zaraz sie odezwe.jasne że mam pytania.
Roxy, pytalas sie jakie mialem wyniki, zabraklo mi dokladnie 6,66 pkt. Hehe niezle co? Uszy do gory, dostaniemy sie z rezerwy.
Lacapone a skad już wiesz?dzwoniłeś do nich?bo strona nieczynna.a bedziesz pisał odwołanie?
lacapone jeśli możesz to daj gg pogadamy na spokojnie
mam nadzieje że z rezerwy bo mi okropnie zależy.wyników jeszcze nie znam.
hej ja tez chce isc na omawiana filologie, powiedzicie mi tylko jak jest z tymi grupami - podstawa i zaawansowana, ale jak pisalam podstawe z franca to pewnie chyba pojde do grupy podstawowej nie??
hej no pewnie tak a ustny i polak też zdawałeś podst.?
a jakiś język jeszcze zdawałeś oprocz franca anwen?
bo z tego co wiem to oni licza jezyk rozsz.a gr.od podstaw jest dla tych którzy jeszcze ni nie umieja ale pisali np.roz.angola
hej roxy moje gg- 7257291 odezwij sie to pogadamy
9502525 :]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |