Filologia Romańska o profilu iberystycznym na UMCS

Temat przeniesiony do archwium.
hej :) czy ktoś sie wybiera w tym roku na studia iberystyczne na UMCS-ie??? ja bardzo bym chciała tam spróbowac swoich sił, lecz jestem w krppce , bo zdawała,m angielski an maturze podstawowy i nie wiem czy mam szanse sie tam dostac. jak myśliście?;/ czy bede brana pod uwage w drugiej kolejności czy wogóle?;/ bo pewnie najlepiej zdawac francuski...co nie?.. pomóżcie mi :) czekam an wasze odpowiedzi :):) pzdr. :)
prosze napiszcie cos :)
:)
ogolnie to na filologie biora najpierw rozszerzenie
pozniej jak sa miejsca z podstaw..

ale w tamtym roku kolezanka nawet z dobrze napisanym rozszerz. sie nie dostala..

ale probowac zawsze mozna;p
kurczę , wiec raczej nie mam szans :) na moje szczeście bede próbowac swoich sił na zupełnie innych kierunkach:) moze wyjdzie mi to na dobrze:) chociaz marzyłam o studiach językowych:) ale cóż życie życiem a marzenia marzeniami :)
ja w tamtym roku próbowałam z b.dobrze zdanym francuskim rozszerzonym i się nie dostałam,ale nie żałuje. zawsze chciałam na romanistykę na KUL i tam jestem, a co do tej iberystyki to mam koleżankę tam i hiszpański ma b.niski poziom i jedynie co, to portugalskiego sie uczą. no ale studia ciekawe.
Zarejestrowałam się na iber. na UMCS na wszelki wypadek, ale mam znajomą, która studiuje na tym kierunku i powiedziała mi, że ze względu na fakt, iż jest on dopiero od jakiegoś czasu, to ma stosunkowo słabą kadrę i ogólnie, cytuję, "poziom pod zdechłym Azorkiem". Szkoda.
e to może nie mam czego załować ...już i tak nie licze na to ze sie dostane:) zostawie miejsce innym, zapewne lepszym iberystom:P a swoją droga to szkoda ,że jest jedynie 36 miejsc na tym kierunku no nie? ;/ dziwne a tyle jest chętnych...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia