Romanistyka

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie dotyczące realności przyjęcia na romanistykę (najlepiej na UMK), przy zdaniu podstawowej matury z francuskiego, rozszerzonej z angielskiego i polskiego?
Wyczytałem, że już od 1. roku zajęcia są po francusku, więc podstawa to trochę mało? Jednak w innych miastach często wystarcza.
Proszę o jakieś konkrety, co do studiów, przeliczników, szczególnie dot. romanistyki w Toruniu (ale chętnie też z innych uniwerków).
Pzdr.
Nie wiem dokladnie jak to wyglada z dostaniem sie, ale wydaje mi sie, ze przyjmuja osoby z podstawa. Tak naprawde to wszystko zalezy od tego ile bedzie chetnych w danym roku.
A jesli chodzi o zajecia, to bez wzgledu na poziom zaawansowania i tak na pierwszym roku zdajesz sobie sprawe, ze nie umiesz nic. Po jakims czasie to przechodzi:) Zajecia musza byc prowadzone po francusku, zeby mozna bylo sie choc troche obyc z jezykiem.
Torun jak najbardziej polecam, wykladowcy cudowni, a miasto tez mile do studiowania;)
hej! do torunia na romanistyke jest sie latwo dostac (sama skladałam, ale miałam franc. rozszerzony, ale moje kolezanki z podstawa, tez sie dostaly, co prawda z drugiego naboru, ale sie dostaly) co do poziomu nauczania tam języka niestety nie jestem w stanie ci pomóc. Ja studiuje w Poznaniu.

pozdrawiam
Ej, a ja słyszałam gdzieś, że w Toruniu na romanistyce w programie zajęć był obowiązkowy angielski! czy to jest prawda? Mam nadzieję, że nie... Bo też myślałam nad romanistyką w Toruniu, ale jeśli bym musiała znosić angola....To nie ma takiej opcji;P
Merci d`avance pour vos réponses;*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe