dokument potwierdzajacy stopien znajomosci jezyka?

Temat przeniesiony do archwium.
Hey

zastanawiam sie nad studiami we Francjii. Czytalam pare postow tutaj o studiach i podobno w Toulouse nie trzeba miec dalfa. Dlateog tez poszlam na ta str i sie rozejrzalam i na stronie pisze ze poiwnnam miec jakies potwierdzenie znajomosci jezyka przez jakas oficjalna instytucje. Pytanie teraz czy jesli na maturze mam rozszerzony francuski czy to moze byc tym potwierdzeniem w koncu szkola to oficjalan instytucja?!?!? hmhmh co prawda nie pisze tak dokladnie na jakim ejstem poziomie...orpcz tego (mieszkam w niemczehc) podobno jest tak ze jak sie ma rozszerzony francuski to nie trzeba miec tego dalfa no ale to sie tylko tak mowi... a jesli swiadectwo nie wystarczy to moze byc jakies zaswiadczenie z kursu ?!?!??! prosze o pomoc
no jak widzialem porownania poziomow roznych certyfikatow/dyplomow to matura rozszerzona to poziom pomiedzy b1 a b2 ^^ ale szczerze to sam nie wiem, interesowalem sie troche jak mialem w glowie wyjazd za granice, ale ze z kasa krucho to juz odpuscilem nawet marzenia o tym :)
?!?!?!?!?!
Również wybieram się na studia na południe Francji, z tym że chyba trafie do Nice :) Wydaje mi się, że matura w zupełności wystarczy. We Francji liczy się tylko papierek z matury, nie ważne czy dobrze ją zdałaś, czy nie... Tak jak powiedział Mateusz, rozszerzona matura to poziom B1 - B2 więc nie powinnaś mieć z tym problemów, ponieważ głownie ten poziom jest potrzebny na uniwerki. A liczy się dla nich wyłącznie " papierek " o znajomości języka, nieistotne czy to matura czy inny certyfikat :)
no to super :D:D:D

« 

Egzaminy

»

Nauka języka