NKJO - Gdzie znalezć przykladowe testy?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!

Chciałabym zdawać na NKJO w przyszłym roku, ale pomyślałam, że zabiorę się do tego wcześniej:) Zdawałam starą maturę, więc muszę przygotować się do testu egzaminacyjnego. Czy ktoś wie jak to mniej więcej wygląda? Jaki jest poziom i czy mogę takie przykładowe testy z poprzednich lat gdzieś znaleźć? Z góry dzięki za pomoc:)
http://corydoras.nazwa.pl/nkjo/zasoby/egzamfr.rtf

Tu jest przykładowy test do NKJO w Gliwicach
Ja właśnie studiuję w NKJO w Gliwicach:) z tego co słyszałam od znajomych którzy zdawali taki egzamin to trudniejsza jest część pisemna z gramatyki bo dużo zadań jest na takim poziomie który dopiero przerabia się w NKJO bo w liceum przeważnie nie było na to czasu a na części ustnej wystarczy coś pogadać i pokazać że uwielbia się ten kraj i język:)
a test który wysłała koleżanka na pewno warto przestudiować z tym że doszły do mnie słuchy że część gramatyczna w zeszłym roku była trudniejsza.... Ale skoro już zabierasz się do nauki to na pewno sobie poradzisz:)
Dzięki za pomoc!!Własnie mam ten problem, że nie wiem na jakim poziomie wymaga się znajomosci języka na egzaminie wstępnym..Ja mialam dośc intensywny francuski w liceum, ale może mi się tylko tak wydawało, hahhaa!
Przejrzałam ten przykladowy test (dzieki!) i nie wykracza poza to, co wiem..hm
Chcę zdawac do Wrocka, nie wiem jak tam jest..a jak jest w Gliwicach?jaki poziom? podoba Ci się tam?
korintia proszę napisz mi jak było na testach we Wro bo planuje się tam wybrać na 2 nabór a tez mam stara maturę :/
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia