romanistyka UJ - kto się dostał? :D:D:D:D

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 127
poprzednia |
Piszcie, chwalcie się, kto się dostał na UJ na romańską :D:D:D i czy tylko ja przeżywam taką nirwanę z powodu dostania się na UJ? :)))))) Jak największa wariatka XD
Ja! Ja! Ja! Ja!
A ja nie mogę się zalogować! Grr.
śmieszy mnie to, że się dostałam :PP uła ułaaaa, chcę taaańczyć ;DDD
Więc gratuluję też Madame Joujou ;D;D;D;D Udało nam się ;D;D
chat-noir, ja miałam 87 pkt więc jeśli masz więcej a z tego co pamiętam to tak to witaj koleżanko z roku! gratuluję ;D;D;D;D
Chciałabym to zobaczyć na własne oczy :P
haha rozumiem ;D
http://www.filg.uj.edu.pl/ifr/

Tutaj macie listy rankingowe ;-)
Gratulacje, ja się załapałam na hiszpańską jejjejejej XD
gratuluje wszystkie ;*

je vous felicite
Ja jeszcze nie wierzę! Nie liczyłem szczerze powiedziawszy, ale udało się! Jest tylko 9 facetów, którzy się dostali :P

Pozdrawiam wszystkie koleżanki i kolegów z roku :P
Drogie koleżanki i koledzy, kiedy idziecie dokonać wpisu? Może by tak wstępnie się zapoznać?:P
szarlix et moi jedziemy w piątek w godzinach nie wiem jakich :P przy dobrych wiatrach, jeśli nie będzie korków, na około 12.00 powinniśmy dotrzeć ;D
chat - noir, jesteś z okolic Krk? bo może mogłabyś też udać się do tego przepiękniusiowego naszego wydziału wtedy kiedy my? ^^
Jestem ze Szczecina, ale właśnie w piątek będę w Krakowie. Jak się nie zgubie to może się spotkamy :P
ze Szczecina? jesteś hardkorem ;D;D;D hmmm to może jakoś in private się zgadamy, żeby się spotkać może w okolicach dworca? nie wiem zresztą, czym będziesz jechać...
pisz na [gg] , jeszcze chwilkę dzisiaj posiedzę póki rodzice nie płaczą że chcą sobie sprawdzić swoje konta na nk XD
ktos mi moze powiedziec czy z wynikiem
pisemna R 77
ustna R 85
polski P 63 czy dostalbym sie na UJ na fil.rom. ? dziekuje
uuuaa nie za bardzo... próg to było 85 pkt, czyli suma wyników z dwóch rozszerzonych przedmiotów podzielona na dwa, a w przypadku podstawowego ten wynik podstawowy podzielony na dwa :P trochę zawile to wytłumaczyłam, hmmm... ale myślę, że byłoby cinko niestety...
ta :)

ale broni mnie fakt, ze postawilem na matme, a nie na polski :)
no i ze matura z franca nie poszla mi za ciekawie, jak na moj poziom :((
żebyś wiedział, że matma Cię broni ;D gdybym miała czapkę na sobie, to bym ją przed Tobą zdjęła ;DD co prawda miałam piątki z matmy, ale matura to totalna abstrakcja ;)
a na co składałeś w takim razie papiery, jeśli można wiedzieć? :D
Dostałem się, choć trudniejszym zadaniem będzie utrzymanie się :) Primo - romanistyka to mój drugi kierunek (a na pierwszym, tj. robionej w ramach MISHu polonistyce, właśnie zaczynam magisterkę). Secundo - należę do tego wąskiego grona obłąkańców, którzy zaczynają naukę właściwie od zupełnych podstaw. To będzie ciężki rok... ale Huet i Boileau są tego warci :)
"sztuka poetycka" to musi być niezła sztuka, skoro skusiła Cię do takich studiów ;)
u mnie jest trochę na odwrót - najpierw romańska, później będzie mam nadzieję polonistyka, chociaż w sercu język polski zawsze ma u mnie pierwsze miejsce^^ więc jeśli pozwolisz będę wpatrywała się w Twoje studenckie poczynania jak w obrazek ;)
Nie ma się chyba w co wpatrywać
Jeżeli chodzi o Boileau, to musisz wziąć poprawkę na fakt, iż mam hopla na punkcie poetyk normatywnych (zwłaszcza XVI-XVII wieku), co samo w sobie powinno spotkać się z wymownym pukaniem w czoło
Mnie dopadł Weltschmertz zamiast radości... Ja siebie chyba nigdy nie zrozumiem!
inz. materialowa, budownictwo, zarzadzanie i inzynieria produkcji, elektronika i mechanika :)

ide na to pierwsze :P
Mam nadzieję, że ilość wiedzy o literaturze francuskiej jaka będzie wymagana od Ciebie (zwłaszcza w drugim semestrze) nie zabije tego entuzjazmu do Boileau etc. :P
Na polonistyce przez trzy lata nie udało się jej zabić, więc...
hah wstydniś się znalazł ;D
wyjdę na straszną idiotkę jeśli powiem, że nie kojarzę tego pojęcia poetyka normatywna? :P normatywna tzn że pewnie nakłada jakieś schematy... to są te wszystkie barokowe marinizmy, gongoryzmy etc.?
Jeśli ktoś jest pasjonatem w jakiejś dziedzinie to myślę, że nigdy nie osiągnie przesytu ;D
No trochę z opóźnieniem, ale jestem:D Też się dostałam:D:D:D:D Jestem przeszczęśliwa!!! Gratuluję wszystkim:D
>normatywna tzn że pewnie nakłada jakieś
>schematy...

Mniej więcej. Inaczej mówiąc: postuluje (w konkretnych tekstach - przedmowach, traktatach, manifestach etc. - stąd marinizm czy gongoryzm trudno tym mianem określić) pewne zasady, wedle których należy tworzyć. W przeciwieństwie do poetyki opisowej, która wskazuje realizacje różnych reguł w już zaistniałych tekstach.
Tak czy inaczej generalnie - bystre Dziewczę z Ciebie :)
Dziękuję za objaśnienie, teraz już mnie więcej wiem, o co chodzi ;)
"Bystre dziewczę" - daj spokój, bo się jeszcze zarumienię ;P;D Mam nadzieję, że w przyszłości spełnię swoje marzenie, pójdę na polonistykę i już nie będę takim cielęciem w tych sprawach ;))
póki co, pozostaje mi słuchać mistrza, haha ;D;D

do Mme Joujou: Mogłabyś mi zdradzić tę słodką tajemnicę, która byłaś na liście? ;D jeśli nie tu, to na moje gg, podałam je gdzieś wyżej ;P Przepraszam, że tak dopytuję, ale ciekawska ze mnie bestia :PP

Jednak jadę złożyć papiery w czwartek, nie w piątek (chat-noir, jeszcze raz Cię przepraszam;D), więc jeśli ktoś będzie widział samotne zabłąkane dziewczę czekające na dokonanie wpisu około godziny 11 - to będę mła ;D

Kurczę, ludzie, studiujemy na UJ ;D;D;D
Ja tez byłam dzisiaj składać, mam już na koncie ERK potwierdzony wpis, ale dalej tak z lekka nie dowierzam... Cocinelle ja byłam po dwunastej, więc się rozminęłyśmy, ale jeszcze będziemy miały okazję się poznać:D W ogóle strasznie wysoko się trzeba wspinać, to było siódme piętro o ile mnie pamięć nie myli, może to jest jakoś w ramach wuefu;)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 127
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa