romanistyka na UG

Temat przeniesiony do archwium.
wybiera się ktoś na romanistykę w Gdańsku ?
ja się nad tym zastanawiam. slyszalam, ze progi punktowe są bardzo niskie, co zresztą mi odpowiada, bo nie mam matury z francuskiego. uczylam się języka dosyc dlugo, ale mimo wszystko chciałabym studiować od podstaw, bo niewiele juz pamietam ze szkoly. nie wiem, czy na ug jest taka możliwość i nie wiem nawet gdzie sie dowiedziec. jesli tak to jestem zainteresowana:)
jak niskie te progi punktowe są?
w 2008 i latach wcześniejszych brali wszystko co sie ruszało ;p
Orientuje się ktoś jak sytuacja wygląda obecnie...? I jak jest z tym poziomem "0"? Czy ta grupa jest bardzo zacofana w stosunku do zaawansowanej i czy szybko nadrabia zaległości...?
z tego co wiem, na UG cała filologia romańska i jej poziom jest śmiechu warty, biorą wszystkich, nawet tych, którzy nie zdawali matury z franca :) także nie bać się i iść :) ja biorę romańską jako drugą opcję, więc jeśli nie wypali pierwsza, to może się spotkamy :)
A czy prócz "słyszałam że" oraz "z tego co wiem" ktoś ma jakieś pewne informacje co do tego jaki jest poziom romanistyki na UG ogółem? opinie o wykładowcach i samych wykładach? możliwości wyjazdów itp. może jakiś absolwent, student? Byłam na Targach ale przy stanowisku wydziału filologicznego nie było nikogo z romanistyki, wiec się zawiodłam.
Z tego co wiem dolna granica w zeszłym roku na UG na romanistyke bodajże wynosiła 34,80 a liczba osób na miejsce 1,69.
A czy prócz "słyszałam że" oraz "z tego co wiem" ktoś ma jakieś pewne informacje co do tego jaki jest poziom romanistyki na UG ogółem? opinie o wykładowcach i samych wykładach? możliwości wyjazdów itp. może jakiś absolwent, student? Byłam na Targach ale przy stanowisku wydziału filologicznego nie było nikogo z romanistyki, wiec się zawiodłam.
Z tego co wiem dolna granica w zeszłym roku na UG na romanistyke bodajże wynosiła 34,80 a liczba osób na miejsce 1,69.
Ponownie otwieram ten wątek. Czy jest tu jakiś student romy na UG i się wypowie? Interesuje mnie grupa zaawansowana:)
hej, wybieram się na UG - gr. zaawansowana ;)
jak coś to pisz na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia