wyklady na studiach we francjii help!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc :)

Chcialam sie zapytac osob ktore studiuja we Francjii jak wygladaja u nich wyklady i ile z nich rozumia jesli sa na poziomie?? ok b2 ....mysle o wyjezdzie do Luxemburgu gdzie podobno Francuski trzeba znac na poziomie B2 a niemiecki na C1....Zastanawiam sie nad wyborem studiow i w Lux byloby naprawde super...boje sie jedynie ze bede siedzila w wykladach i nie bede nic rozumiala XD dzieki za odp
Studiuję we Francji od miesiąca a jestem ogólnie w tym kraju od nie całych 3 miesięcy, w maju tego roku zdałem maturę, uczyłem się francuskiego 3 lata w LO i nie mam problemów ze zrozumieniem wykładów, tez jestem na poziomie B2, więc uważam, że dasz sobie radę bez problemów!
Powodzenia i pozdro!
dzieki ;)
Ja nie studiuje ani we Francji, ani w Luxemburgu, ale tez zagranica i powiem tyle, ze rozumienie wykladow, a zdawanie egzaminow, pisanie prac i esejow, wyglaszanie publicznych przemowien etc. w jezyku obcym to zupelnie inna bajka. Zazwyczaj szkoly nie robia zadnych ulg z powodu tego, ze jezyk wykladowy nie jest Twoim pierwszym jezykiem. Ogolnie jednak jak ktos ma okazje to serdecznie polecam studia poza Polska.
Pyrénéen możesz napisac na jakim jesteś kierunku? Chciałabym studiować lettres modernes za rok i trochę się obawiam, czy dam rade....
jestem na FLE i l'Histoire
Dzieki za odpowiedz, skoro jestes na fle to poziom znajomosci jezyka musi byc na wysokim poziomie... jestem dobrej mysli co do moich studiow :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Nauka języka