Romanistyka UW - wykłady???

Temat przeniesiony do archwium.
Hej:)
mam pytanie do studiujących romanistykę na UW:
czy wśród waszych zajęć są wykłady w języku francuskim, takie, na które wstęp byłby wolny?
Nie jestem studentką romanistyki, ale chciałabym zobaczyć, jak wyglądają Wasze zajęcia, sprawdzić, w jakim stopniu byłabym w stanie zrozumieć wykład po francusku... Możliwe, że zdecydowałabym się później na jeden z ogunów Waszego instytutu.
Jestem na pierwszym roku i z wykładów to mam tylko fonetykę i Historię Literatury Francuskiej- średniowiecze, ale nie wiem, czy akurat taka tematyka Cię interesuje... No i to są wykłady, które mam w planie zajęć, ale niby na wykładzie nie sprawdza się listy, więc nie powinni Cię wywalić za drzwi, jakbyś przyszła... ;) Ale nasz Instytut ma w swojej ofercie jakieś oguny, więc możesz tam się rozejrzeć, może coś Cię zainteresuje ;) Albo poczekaj na odpowiedź starszych roczników, powinni być lepiej zorientowani, czy byłaby możliwość, żebyś przychodziła na nasze wykłady ;>
Bisous ;))
Tak, tak... wiem, że Instytut Romanistyki prowadzi oguny...
W semestrze letnim jest coś takiego "Język a płeć - konwersatorium". Termin mi pasuje i bardzo chciałabym zobaczyć, jak tyo wygląda, tylko.... ehhh... boję się, że nie podołam. Nie wiem po prostu, jakie są wymagania znajomości języka na takim konwersatorium.
Ja co prawda na romanistykę bym się dostała w tym roku... ale czy to wystarczy na oguna???
Anne, jescze jedno!
Kiedy macie wykłady z tej literatury? I dla ilu osób są te zajęcia?
Wykłady są dla całego roku, ale tłumów raczej tam nie zobaczysz. Wykłady z literatury są w czwartki o 15.00.
Taaaaa, generalnie są w gronie dosyć... kameralnym... Jest jednak większa frekwencja, niż na fonetyce :P
Jeśli więc masz ochotę- przyjdź w czwartek, zobaczysz, jak jest ^^
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia