PRZEPIS !!! PILNE!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo prosiłabym o przetłumaczenie mi tego tekstu. Jestem dość słaba z francuskiego, a potrzebuję ten przepis jak najszybciej. :(
Będę wdzięczna za wszelką udzieloną mi pomoc!



JARZYNOWA PO FRANCUSKU

Pory oczyścić, pokroić w krążki. Marchewki obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końce, usunąć łyko i pokroić w kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki i pokroić w ósemki.
Do rondla wlać 1 i 1/2 l osolonej wody, zagotować. Wrzucić fasolkę i marchewkę, gotować 5 minut. Dodać pory, gotować jeszcze 5 minut.
Dorzucić makaron i gotować 10 minut. Dodać pomidory i gotować chwilę na małym ogniu tak, by zupa lekko wrzała.
Bazylię opłukać, osuszyć. Czosnek obrać. Ser zetrzeć na tarce. Połowę sera, bazylii i czosnku zmiksować z oliwą.
Sos wlać do zupy, wymieszać, ew. przyprawić solą. Zupę rozlać do talerzy, posypać pozostałym serem i udekorować bazylią.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

 »

Studia językowe