UP 2010/2011

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś się wybiera na filologię romańską w tym roku na UP ?
Nikt nie wie o której jutro godz. będą wyniki?
są wyniki, i jak dostałeś się?
ja sie dostalam na nauczycielska :) szuka ktos mieszkania moze? bo ja mam b.fajnemieszkanie do ktorego potrzebuje 4 osob - ale jak sie znajda chociaz dwie to juz bedzie super :) mieszkanko na Karmelickiej. kto chce niech pisze pod [email] :)
Na nauczycielską gdzie wszyscy się dostali miałem ostatnie 35 miejsce na liście bo nieuwzględnili mi że pisałem na poziomie roszerzonym powienem mieć 105 pkt a nie 70 jak na wynikach, a na nienauczycielskiej nie dostałem się dlatego bo tam uwzględniali wszystkie języki obce.
A Tobe jak poszło, gdzie studiujesz ?
hey mam pytanie o UP. czy tam są inne kierunki filo rom niż na nauczyciela? z nazwy uniwerku wywnioskowałam, że tam kształcą tylko w kierunku pedagogicznym, ale może są kierunki na tłumacza? byłabym wdzięczna za odpowiedź, bo niedługo to ja będę musiała wybierać dalszą uczelnię ^^" pzdr
takich informacji można sobie samodzielnie poszukać na stronie uczelni...
jarek236 pytałam czy się dostałeś bo pamiętałam, że w zeszłym roku obydwoje staraliśmy się dostać na ten kierunek :) Ja się dostałam na filologię francuską nienauczycielską
czesc ;) dostalm sie na romanistyke nienauczycielska ;) jest ktos jeszcze na tym kierunku?
wolałbym na nienauczycielską,cicha86 to twój drugi kierunek ?
póki co to się zapisałam tylko na hiszpański, do jutra mam czas żeby się zdecydować też na francuski, ale zastanawiam się czy nie lepiej będzie iść na niego zaocznie w przyszłym roku, bo mogę nie wyrobić.. A został mi jeszcze ostatni rok włoskiego tyle że wieczorowo.. więc jak trochę osób zrezygnuje to się jeszcze dostaniesz :)
No i w koncu na co się zdecydowałaś ?
będziemy studiować na tej samej uczelni ale nie na tym samym kierunku, powodzenia ;)
Wie ktoś od ilu punktów przyjmowali z rezerwowej listy na nienauczycielskiej?
Miałam 77% z rozszerzonego języka i się nie dostałam z rezerwowej;/
Ile trzeba mieć z rozszerzonego francuskiego, żeby dostac się na nauczycielską?
37%. 73pkt(z podstawy) miał ostatni 35 a przyjeli wszystkich 35,więc ze SPORYM zapasem byś się dostała.
Miałam 89% z podstawowego francuskiego! :( Gdybym wiedziała, że z podstawą mam szanse...;((((
Trudno, może za rok...
A teraz jesteście dzieleni na grupy pod względem zaawansowania? Bo między ludzmi z podstawową matura a rozszerzona jest chyba jednak roznica.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka