Uniwersytet Łódzki filologia francuska 2010/2011

Temat przeniesiony do archwium.
Kto sie dostal na filologie romanska na UŁ? Ja jutro jade zawiesc dokumenty, wiec gdyby ktos tez jutro byl w lodzi to moze male spotkanko?:))
No dostałam się na romańską + angielski, papierki zawożę dzisiaj ;]
Ja już złożyłam wszystkie papiery wczoraj ;)
Czy ktoś z was wcześniej uczył się francuskiego, pytam gdyż dostałam się z zerową znajomością tego języka, nie ukrywam, że na pierwszym miejscu miałam w rankingu filologię angielską ;] Lecz chyba na dobre mi to wyszło ;]

Kto z was idzie do akademika, a kto zamierza coś wynająć ? Orientujecie się w cenach ? ;P
Ja wcześniej trochę uczyłam się francuskiego,więc znam podstawy tego języka. Na pewno znajdzie się sporo osób,które wcześniej się go nie uczyły. Z pewnością wyszło Ci to na dobre bo to bardzo piękny język ;). Zerowa znajomość w Twoim przypadku to żaden problem,bo przecież wszystko będzie od początku.W razie ewentualnych problemów chętnie pomogę :]

W sprawie akademików niestety się nie orientuję. Jestem z Łodzi i do wydziału mam zaledwie kilka przystanków.
Spoko, dzięki ;)

Mieszkanie już, mam ;0 Nie jest źle ;]
Ciekawe czy na filologię pójdzie, aż tyle osób ;] Bo lista została nieźle powiększona ;)
Bywa,że osoby z listy sie wykruszają. Niektóre podostawały się na kilka kierunków i muszą zdecydować na co pójdą. Mam fotograficzną pamięć i widziałam na naszej liście kilka takich nazwisk,które były jednocześnie na innych.Sądzę,że będzie ich torchę mniej. W każdym razie ja się na żaden inny kierunek nie wybieram ;] A tak w ogóle skąd jesteś?
Ja z Piotrkowa, godzinka jazdy do Łodzi ;] Teraz wprowadziłam się gdzieś na Koziny ;P ...
Ale sie ciesze, ze ktos napisal:) Ja juz papiery zawiozlam, teraz szukam lokum. Moze ktos z Was tez poszukuje jakiegos mieszkanka/pokoju, byloby nam razem latwiej:)

Ja jestem z Kalisza, 120 km od Lodzi. Francuskiego znam podstawy podstaw, pare slowek i konstrukcje 3 czasow wiec praktycznie nic. Ale spokojnie, damy rade!:)
Wybiera sie ktos do Lodzi po cos lub dlaczegos? Fajnie byloby sie spotkac:) Jak cos moje [gg]
Jeśli będziesz w Łodzi w niedzielę, poniedziałek bądź wtorek to pisz ;]Niestety później opuszczam kraj ;P Moje [gg]

Niestety z mieszkaniem nie pomogę, swoje mam, zapchane do granic możliwości ;0 Ale polecam stronkę wspollokator.pl ...
Hej! Właśnie wynajęłam mieszkanie dwupokojowe w Łodzi, szukam współlokatorki/a z fil. francuskiej. 800 metrów od naszej Katedry i niska cena. Mieszkanie jest cudowne, po remoncie, wyposażone w nowiutkie mebelki i sprzęt AGD. Więcej informacji i zdjęć na maila:)
hej czy ogłoszenie nadal jest aktualne ?:)
Witam :)
A jest tu może ktoś z filologii romańskiej z drugim językiem romańskim???
Hej! Postanowiłam zajrzeć po dość długiej przerwie;) Niestety miejsca w wynajętym mieszkaniu już nie mam. A tak z innej beczki - nie wie ktoś kiedy mamy się zjawić na uniwerek? Bo obecność na inauguracji chyba nie jest obowiązkowa?:)
Niestety nic nie wiadomo ;0 Uniwersytet nie podał jeszcze informacji, na inauguracji nie musisz być...
Niestety nic nie wiadomo ;0 Uniwersytet nie podał jeszcze informacji, na inauguracji nie musisz być...
Właśnie skończyłam rozmawiać z Panią z sekretariatu. Dowiedziałam się, że : jest 55 osób na roku, czyli 2 grupy. W sobotę będzie rozdanie indeksów i wtedy też podzielą nas na grupy. No i najgorsze(dla mnie). Na pierwszym stopniu jest przymusowa specjalizacja nauczycielska;/ Zastanawiam się czy ja czegoś nie doczytałam, czy tego po prostu nie napisali?
jeszcze jedna rozmowa i trochę inne wnioski:) Przez dwa lata mamy dydaktyki, psychologie itp., a na 3. roku możemy sobie wybrać którąś ze specjalizacji. Pewnie wszyscy to już wiedzieliście, ja jak zawsze najmniej zorientowana;P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia