STUDNIA ii STOPNIA NA KUL-U

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
skonczylam licencjat pare lat temu i mam ochote wybrac sie na magisterskie na kul. czy ktos z was tam uczeszcza? czy jest ciezko i czy sa to studia niestacjonarne? co ile tygodni sa zjazdy? co tydzien czy co dwa? prosze was o pomoc :-)
II stopnia w temacie, coś mi się źle wcisnęło :-/
Odpuść sobie tę uczelnię. Na st.II stopnia została garstka osób i żałują, więc wybierz inną uczelnie.
a dlaczego żałują? kurcze to ja nie mam gdzie skończyć tego mojego francuskiego :-/ masz może namiary na kogoś z nich? chętnie bym się wypytała o szczegóły.
Niestety nie mam, ale została ich garstka. Jeśli chodzi o profil hiszp to strata czasu te specjalizacje, i jakichś bzdur się uczą typu starogrecki... Tak słyszałam w kuluarach ;p
mój Boże ale syf.... ej a nie wiesz czasem czy można sobie zrobić jakieś podyplomowe z czego kolwiek ale żeby po nich mieć tytuł magistra? lub jakieś studia II stopnia z czego kolwiek? chce się uczyć i sończyć magistra a nie mam gdzie - ale ironia losu :-(
Możesz zdawać na UMCS w Lublinie, sa tylko studia dzienne, nabór jest otwarty dla osób posiadających licencjat.
W ramach pNJF od tego roku będa wprowadzone zajęcia z języka specjalistycznego. Jest sporo godzin nauki drugiego języka - wloski lub hiszpański, i mozliwośc wyjazdów na Erasmusa.
Przejrzyj stronę romanistyka.umcs.lublin.pl
tak tak wiem ze jest na umcs tyle ze ja pracuje i chce tylko zaoczne :-/ przejrzę tą romanistykę ale kurcze ja musze zaocznie. a nie da sie innego czegos studiowac zeby miec tego magistra? nie wiecie czy są jakies takie podyplomowe z czegokolwiek po ktorych ma sie tytul magistra? czy to trzeba koniecznie ukonczyc francuski z magisterskich?
Pewnie w Warszawie są zaoczne, ale mogą się wiązać z jakimiś opłatami.
Na podyplomowych raczej nie zdobędziesz magistra, bo raczej już trzeba być magistrem, żeby się dostać na nie.
Ty musisz się dostać na studia II stopnia magisterskie, to nie musi być filologia romańska, musiałabyś znaleźć studia, na które cię przyjmą z licencjatem z romanistyki, ale wtedy nie będziesz magistrem z romanistyki. Zależy, czego potrzebujesz...
Po prostu potrzebny mi tytuł magistra żeby w szkole więcej zarabiać. Francuskiego nie znajdę bo chcę zaocznie, a wszędzie gdzie jest zaocznie to baaaardzo daleko :-( a w wawie to zjazdy są co tydzień w piątki i soboty to też odpada. Chciałabym znaleźć cokolwiek żeby po prostu zdobyć tytuł magistra. Szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć.
W Lublinie to raczej nic nie znajdziesz. A jak chcesz tego mgr mieć to jednak trzeba trochę czasu poświęcić. Niestety zaoczne są w Warszawie najbliżej. W sumie zawsze możesz na zaoczne pójść i papier od lekarza załatwić czy jakos tryb indywidualny, dogadać się z wykładowcami. Zawsze jest jakas opcja. Trzeba pokombinować.
Czy ktoś może powiedzieć, jak się studiuje na II stopniu na romanistyce na UMCSie? Licencjat robie w innym miescie i zastanawiam sie, jak to wyglada w Lublinie. Moze jakies glosy osob, ktore sa obecnie na IV roku?
Ja to słyszałam że jak studiuje się 3 letnie gdzie indziej to jak potem chcesz magistra robić na umcs-ie to wskakujesz na 3 rok a nie na 4 jak powinno normalnie być. zeby niby poziom zlapac czy takie tam :-/
Nic podobnego, licencjat jest zawsze uznawany i rekrutujesz się na studia II stopnie, czyli na dawny IV rok.
Co chcesz konkretnie wiedzieć - postaram się pomóc
no to tyle dobrego :-)
powiedz mi haap czy są zaoczne magisterskie z francuskiego na UMCS-ie?
Zaocznych w Lublinie nie ma, ani na UMCS ani na KUL, tylko w większych miastach Warszawa, Poznań, Kraków, może Śląsk i Wrocław.
no to kiepsko :-( a może jakieś studia przez internet? albo magistra można zrobić z czego innego? ech...
Temat przeniesiony do archwium.