szkoła językowa we Wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich:) chcialabym od tego roku zaczac nauke jezyka francuskiego w prywatnej szkole jezykowej,bo na studiach gdzie ide tego jezyka nie bedzie. Jestem na poziomie sredniozaawansowanym w nauce jezyka francuskiego. Czy mogłby mi ktoś powiedziec jaka szkołe wrozławska wybrac? zalezy mi tez na zrobieniu certyfikatów DELF i DALF,a z tego co wiem nie kazda szkola do tych egzaminów przygotowuje... Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz:) Dziekuje z gory:)
Polecam Alliance Francaise. Chyba słyszałaś o tej instytucji? Bardzo fajni lektorzy, no i poziom oczywiście dość wysoki.
Oczywiscie ze slyszalam. Jak dlugo sie tam uczyles(as)? Czy moze swoja opinie opierasz na tym ze slyszales(as) duzo dobrego o tej instytucji? Zdawales(as) tam moze egzaminy DELF albo DALF? jesli tak to jaki okres czasu to w Twoim przypadku trwalo?
co prawda ja piszę z łodzi ale również uczęszczałam do alliancu.poziom kursu tak naprawdę zależy od lektora,choć większość nauczycieli tejże szkoły jest rzeczywiście dobrych.delfa 1-degre zdawałam po 3 latach(przez pól roku chodziłam na specjalistyczny kurs) natomiast A5,A6 po 4 latach.
wydaje mi się,że alliance jest dobrą szkołą więc warto właśnie ją wybrać.
a czy ktoś zna Demostenesa? Też jestem na poziomie średiozaawansowanym i szukam dobrej szkoły we Wrocławiu
Co do Demostenesa, to sama się tam nie uczyłam, ale słyszałam od osób, które tam chodziły na kursy, niezbyt dobre opinie.
wszyscy slyszeli o alliance ja chodze na dwa jezyki na rynek do hiltona kumpel chodzi tam na francuski i chwali sobie bo placi tak jak ja za drugi jezyk 395 za semestr a grupy sa malutkie lektorzy sa swietni i mozna z nimi spotykac sie poza szkola co ja czesto robie :)
alliance jest \świetne, jestem poczatkujący, mialem z 12 lekcji juz i jest extra, z wielka radościa już czytam i rozpoznaje i rozumiem napisy w pociagach, w gazetach. co do sluchgania to jescze nie ale sądze, ze wkrótce bedzie dobrze.. francuski jest super!!!!

kocham ten jezyk.... i polecam gorąco alliance dla wszystkich pocatkuujacych.....

pzodro
może ktoś sie orientuje, czy alliance ma swoją siedzibę w Warszawie?? a może ktos juz chodził na kursy w Warszawie, chciałabym się dowiedziec ile kosztuje semestr, słyszłam,że 800zł,ale jakos dziwnie tanio mi się wydaje, prosze o pomoc,bo tez niewiem ,który kurs wybrać.pozdrawiam wszystkich!!!!
Temat przeniesiony do archwium.