roczny kurs łączony z praca au-pair

Temat przeniesiony do archwium.
hej wszystkim,
kiedys slyszalam o rocznych kursach nauki francuskiego łączonych z pracą jako au-pair- pracujesz i mieszkasz u rodziny, dostajesz troche kasy, a ponad to rodzina oplaca roczny kurs nauki. Czy ktos zna jakies szczegoly na ten temat lub wie gdzie moge szukac informacji?
Z tego co sie orientuje, to w kazdym kraju jak jedziesz na au pair rodzina u ktorej opiekujesz sie dzieciakami oplaca kurs jezyka, najczesciej takiego, jakim mowi sie w danym panstwie. Nie wiem, czy zawsze jest to kurs roczny, bo ja sie akurat spotkalam z ograniczeniem finansowym, ze wg kontraktu rodzina ma Ci zagwarantowac kurs jezykowy do jakiejs tam, odgornie okreslonej kwoty, a na ile Ci to wystarczy to to juz jest Twoja sprawa. Wiec poorientuj sie generalnie o wyjazdach au pair, powinnas dowiedziec sie czegos ciekawego.
czesc, ja wyjechalam w taki sposob do paryza, opiekowalam sie dziecmi a w zamian dostawalam kieszonkowe i bilet. moglam wybrac sobie i oplacic szkolernjesli chcesz dowiedziac sie wiecej info zostawiam moje [gg] rnpozdrawiam
rodzina nie ma obowiazku placenia szkoly zac ciebie tego nie ma w umowie, dostajesz tylko to co jest wymienione w umowie.Niezbedne minimum czyli 280euro na miesiac,miesieczny, wyzywienie i nocleg(maly pokoik z umywalka jezeli mieszkasz w Paryzu na przedmiesciach jest inaczej).Operka jest po to by sprzatac, uslugiwac przy stole domownikom(znosi jedzenie i sprzata po wszystkim),ma zabawiac dzieci i im takze prawie, ze uslugiwac.Jezyk jest piekny, ale kultura, ktorej tam brak, przywiazanie do czegos nie istnieje.Hipokryzja jest ich drugim imieniem, na rowni z obojetnoscia.Nie polecam tego kraju,chyba, ze ktos chce sie tylko nauczyc jezyka i zmykac do siebie.