..szkoły artystyczne?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy we Francji są studia o profilu artystycznym lub odpowiedniki naszego polskiego ASP?? jaki jest w nich poziom i czy trudno się dostać na takie studia?
Z góry dzięki za odpowiedź... (:
też mnie ten temat interesuje i czekałam, aż ktoś Ci odpowie, żeby się czegoś dowiedzieć, ale niestety, czekałam na próżno... Dlatego sama musiałam zobaczyć w necie, i znalazłam spis szkół artystycznych we Francji, podaję Ci linka:

http://fr.wikipedia.org/wiki/Cat%C3%A9gorie:%C3%89cole_d%27art_en_France

Mam nadzieję, że się przyda. Oczywiście, cudownie by było, gdyby ktoś z doświadczeniem (czyli pobytem w takiej szkole) się tu wpisał:) Proszę, piszcie!
Proszę, proszę - STUDENCI SZKÓŁ PIEKNYCH we Francji:) Opowiedzcie coś o swojej szkole:)
dzięki za linka.. (;
Dzięki na linka. Przydał mi sie bardzo.
Pozdrawiam.
Wow, nie sądziłam, że za podanie zwykłego adresy strony internetowej ludzie będą mi tak dziękować:) Kurcze, czuję się wielka:) A jakie szkoły artystyczne Was interesują? Bo w sumie są na pewno, tak jak i w Polsce, różne kierunki - malarstwo, wzornictwo, rzeźba, architektura itd. Jeśli chodzi o mnie, to pociąga mnie właśnie ta ostatnia...

Jeszcze raz proszę o studentów szkół pięknych we Francji (lub absolwentów) o wypowiedzenie się na niniejszym forum:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie