liceum im. kopernika w katowicach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Jestem uczennicą trzeciej klasy gimnazjum i chciałabym iść właśnie do tego liceum do klasy dwujęzycznej. Czy istnieje taka możliwość jeśli wcześniej nie chodziłam do gimnazjum dwujęzycznego?
Co musiałabym zrobić żeby się dostać? Napisać jakiś test?
no jeśli nie chodziłaś do dwujęzycznego gim. to zostaje Ci klasa '0'
A jest w ogóle tam taka klasa, bo z tego co się orientowałam to nie ma "0".
teraz nie ma klasy 0. jezeli dobrze znasz francuski to mozesz zdac egzamin w naszej szkole i takim sposobem sie tam dostac.
a wiec trzeba isc do kopernika lub tam zadzwonic ze dany test chce sie pisac, czy jest juz wytyczony termin dla wszystkich chcacych tam chodzic?!
a wiecie może na jakim poziomie jest ten test i jak wygląda?
Bo boję się, że moja znajomość francuskiego może nie wystarczyć.
poziom tego egazminu jest dosc wysoki. o wiele wyzszy niz ten konkurs przedmiotowy. na egzaminie sa wszystkie czasy, tryby. jest tez rozprawka. i takie tam. przyimki zaimki. ogolnie to cala gramatyka :]
hania wiesz moze kiedy w waszej szkole jest taki egzamin?!
Ja bym sie raczej nie przejmowal poziomem tego egzaminu. Zawsze kilka osob odchodzi po gimnazjum do innych szkol, wiec kims musza zapelnic miejsca. Sama musisz sie zastanwoic czy chce Ci sie potem nadrabiac i uczyc wiecej samemu.
egzamin jest 29.05.08. chyba o 9:00. w tym roku tez pare osob odchodzi, ale nie za dużo. miejsca pewnie beda. ale to sie trzeba przygotowac no i rzeczywiscie zastanowic sie czy jest sie na tym samym poziomie co reszta a jak nie to czy uda sie nadrobic. ale zycze powodzenia ;)
Witam wszystkich!
Z tego co pisze na stronie kopernika to egzamin jest jakos w innym terminie... A mam jeszcze pytanko do kolezanki, ktora tam chodzi...Jakie przedmioty są w gimnazjum po francusku? Też bede sie starala tam dostac:P
A!! jeszcze jedno...Ile mniej wiecej osób odchodzi po gimnazjum...?
w gimnazjum po francusku jest matematyka, biologia, geografia i historia. byla tez kiedys fizyka i chemia, ale to dawno.

co do tego ile osob odchodzi... to zalezy od rocznika. ale jakos 5 osob na pewno ;)
nie idź do tej szkoły
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa