praca w paryskim Disneylandzie

Temat przeniesiony do archwium.
ktoś był? jak można sobie załatwic prace w tym miejscu?
Pozdrawiam
w tym roku mozna wyjechac do pracy w Disneylandzie, wystarczy tylko pobrac druk ze swojego wojewodzkiego urzedu pracy. Tam ci powiedza co i jak. nalezy skladac dokumenty do 1 kwietnia.
a możesz Ty mi napisać co i jak. Miszkam troche daleko od miasta wojewódzkiego i specjalnie musiałbym jechać. Chyba że wystarczy się przejść do odziału powiatowego?
Pozdrawiam
tu podaje ci informacje sciagniete z internetu.

Oferta pracy nr 2/13298/05/staż we Francji w firmie Disneyland Resort Paris w gastronomii i hotelarstwie

Uprzejmie informuję, że Departament Rynku Pracy Ministerstwa Gospodarki i Pracy powiadomił nas o możliwości zatrudnienia w gastronomii i hotelarstwie w firmie Disneyland Resort Paris we Francji (oferta pracy nr 2/13298/05/staż).

Ilość miejsc pracy: 150

Rodzaj pracy:
Kelner /kelnerka - wymagane doświadczenie zawodowe
Praca przy bufecie - bar szybkiej obsługi; nie wymagane doświadczenie
Kuchnia - wymagane wykształcenie (dyplom) lub doświadczenie w kuchni
Bankiety - wymagane doświadczenie, niezbędna dobra kondycja fizyczna
Bar - wymagane doświadczenie w restauracji lub barze
Recepcja - przyjmowanie gości w hotelach, niezbędna biegła znajomość języka angielskiego i francuskiego oraz znajomość trzeciego języka europejskiego
Butiki - prowadzenie kasy i magazynów, sprzedaż i porady udzielane klientom w butikach hotelowych i na terenie Disneylandu
Asystent kierownika w gastronomii - wymagane ukończone studium zawodowe w hotelarstwie lub gastronomii (dyplom technika) i/lub dwa lata praktyki w zawodzie

Znajomość języka: niezbędna dobra znajomość języka francuskiego, natomiast znajomość języka angielskiego jest zalecana. Przy stanowisku nr 6 (recepcja) niezbędna biegła znajomość języka angielskiego i francuskiego oraz znajomość trzeciego języka europejskiego

Czas trwania: 6-8 miesięcy z możliwością przedłużenia do 18 miesięcy

Czas pracy: park otwarty jest dla gości 356 dni w roku, w związku z tym praca będzie w systemie zmianowym (również w święta, soboty i niedziele) w wymiarze 35 godz. tygodniowo

Podjęcie pracy: lato 2005 r.

Wynagrodzenie brutto: 1179 euro miesięcznie i 1400 euro brutto na stanowisku pracy pracy nr 10 (asystent kierownika)

Zakwaterowanie: możliwość zakwaterowania w kilkuosobowych pokojach z czynszem w wysokości 230 euro miesięcznie za osobę. Wymagana wpłata kaucji w wysokości 200 euro.

Koszt wyżywienia: zapewnione w punktach zbiorowego żywienia; średnia cena 2,00-3,50 euro

Koszt podróży: możliwość zwrotu kosztów podróży za okazaniem biletu i do wysokości 152,45 euro

Strój Służbowy: dostarczony przez pracodawcę; gwarantowane pranie

Korzystanie ze środków transportu: zwrot 50% kosztów biletu miesięcznego uprawniającego do przejazdów publicznymi środkami komunikacji miejskiej (Carte Orange)

Ubezpieczenie społeczne: pracownicy są obowiązkowo objęci ubezpieczeniem społecznym; aby dopełnić formalność w dniu przyjazdu na miejsce zatrudnienia pracownik powinien dostarczyć oryginał aktu urodzenia zawierający imiona i nazwiska obydwojga rodziców (wraz z nazwiskiem panieńskim matki) oraz oryginał tłumaczenia przysięgłego tego dokumentu. Zalecane jest wykupienie dobrego ubezpieczenia podróży.

Ankieta wypełniona w języku francuskim (dostępna w Wojewódzkich Urzędach Pracy) powinna zawierać:
zdjęcie (doklejone do ankiety)
pełne dane osobowe w tym stan cywilny i telefon kontaktowy
informacje dotyczące kwalifikacji zawodowych (ukończone szkoły, szkolenia)
informacje dotyczące doświadczenia zawodowego (miejsca pracy, staże).
wpisany numer lub rodzaj stanowiska, o które ubiega się kandydat

Do ankiety danej osoby należy załączyć:
2 kopie CV oraz listu motywacyjnego w języku francuskim + dwa zdjęcia
poświadczone za zgodność z oryginałem kopie ukończenia szkoły, kursów zawodowych, zaświadczeń posiadanych uprawnień,
kopie świadectwa pracy.

Powyższe dokumenty należy złożyć do 1 kwietnia 2005 r. w Wojewódzkim Urzędzie Pracy lub odpowiednio w Filii WUP właściwej ze względu na miejsce zamieszkania (tut. Urząd mieści się przy ul. Ciołka 10 A pok. nr 310, tel. 532 22 05 lub 532 22 25, w godz. 8.00-15.30).

Pracodawcy francuscy planują przeprowadzenie rozmów kwalifikacyjnych w dniach 7 i 8 kwietnia 2005 r. w dniu naboru kandydaci powinni zgłosić się ważnym paszportem na okres minimum 1 rok i 3 miesiące lub dowodem osobistym.

Wyboru pracowników zakwalifikowanych do pracy do Francji dokonuje przedstawiciel pracodawcy francuskiego. Zaleca się wykupienie dodatkowego ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków przed wyjazdem. W razie niedotrzymania warunków umowy przez pracodawcę, lub gdy w inny sposób narusza on prawa pracownika, należy niezwłocznie (będąc na terenie Francji) poinformować o tym odpowiednią francuską Dyrekcję Departamentalną Pracy (DDTEFP). Pracownikowi zostanie wysłana karta medyczna, w celu wykonania obowiązkowych badań lekarskich.
Czesc chiałabym zapytać czy możliwy jest wyjazd do pracy w Disneylandzie ale np na 2-3 miesiące, w formularzu podają okres 6-8 miesięcy
raczej nie, poniewaz szukaja przede wszystki pracownikow na dluzej. (najmniej 6-8 m-cy)
Wszystko jest mozliwe - zawsze mozna zrezygnowac z pracy ale osobiscie uwazam ze nie powinno sie tak robic, jak juz raz sie wkrecisz w disneya to trza sie go trzymac ! Narazie sa male problemy dla Polakow z kontraktami CDI ale wszystko sie da zalatwic. Pracuje w departamencie Parady i Charaktery, jestem na kotrakcie aktorskim (choc ze mnie aktor zaden) i jest super,kasa OK (zawsze mogloby byc lepiej),czekam na podwyzke, latwo sie pracuje, przyjemna atmosfera, duzo ludzi i nomych znajomosci z calego swiata. POLECAM !!!!
no wiesz czy praca nie męcząca - to może zalezy od rodzaju pracy.
w ubiegłym roku byłam w parku i widzialam ze roboty jest multum.
w tym roku przeszlam pomyslnie casting ( co tez nie jest latwe - z 60 osob wzieli nas 6 osób) ale sama nie wiem czy kasa jest taka duża. bo obliczyli nam ze po odjęciu dojazdów(nie licząc wycieczek do paryża), po opłaceniu mieszkania i i po odjęciu obiadów (a przeciez jedzenie to nie tylko obiady) zostanie w kieszeni niecałe 2000 zl
co prawda są chyba prace niezbyt męczące (np. piekna i bestia - jadą sobie na powozie i tylko machają)dla odmiany na stazu na lazurowym wybrzezu (praca od 7do 12) miałąm 800 euro do kieszeni
Witam szukam pracy dla dwojga młodych studentów na czas wakacyjny, moze przy zbieraniu winogron.

Prosze o pomoc
[email]
Witam szukam pracy dla dwojga młodych studentów na czas wakacyjny, moze przy zbieraniu winogron.

Prosze o pomoc
[email]
Witam, w tym roku znow Disneyland organizuje castingi, kontrakty nawet na 3 miesiace. Mam informacje na ten temat, jesli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt [email]
dla precyzji - Disneyland organizuje castingi w Polsce, znajomosc jezyka francuski LUB angielski.
elo dawido, wysłałam meila do ciebie z zapytaniem, mam nadzieje że odpiszesz, pozdrawiam
Mieszkam na obrzeżach Paryża,dodam ze jestem legalnie posiadam karte TITRE DE SEJOUR ale mam kłopoty z j.francuskim czy mam szanse na prece w Disneylandzie?
Tak z czystej ciekawosci - to ja dalej trzeba posiadac? Myslalem, ze juz zamknelismy ten etap...
To jeśli można to ja proszę namiary na taka fajna pracę nad Lazurowym wybrzeżem, albo na jakąś inną w tym regionie.
[email]
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa