Montpellier

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |
Czy jest ktos kto zna francuskie miasto Montpellier lub mieszka tam obecnie?
Pozdrowionka
Je connais un peu Montpellier. J'ai eu l'occasion d'y séjourner plusieurs fois.
A mozesz troche blizej kreslic o co ci chodzi ??
Montpellier, avec ses 230 000 habitants se classe au 8ème rang des villes françaises. Elle est équipée de nombreuses facultés et surprend par l’importance de sa population étudiante.
C’est une ville dynamique qui attache beaucoup d’importance à sa vie culturelle. Le centre-ville, entièrement restauré, a conservé beaucoup de caractéristiques de son passé médiéval. Chaque fois que j’ai l’occasion d’aller dans les environs de Montpellier, j’éprouve toujours beaucoup de plaisir à flâner dans ses ruelles, m’arrêter dans ses jardins.
Par ailleurs, son climat méditerranéen est extrêmement agréable. La proximité de la mer (12 km) te permet de bénéficier de la plage et des bains bienfaisants lors des chaudes journées d’été.

Pour en savoir un peu plus, visite le site officiel de la ville de Montpellier à l’adresse :
http://www.ville-montpellier.fr/index.php
Ja mieszkam obecnie w Montpellier i mysle ze moze ktos z Was równiez mieszka w tym miescie lub gdzies niedaleko.
Swoja droga, Richard, jesli jestes tak czesto w Montpellier, to mozesz mi podac Twojego maila?
Pozdrawiam.
mój szwagier ma rodzine w maugio niedaleko montpellier, może tam kiedyś pojadę do pracy bo oni uprawiają tam melony i coś tam jeszcze .Jeszcze tam nie byłem ale mam nadzieje że niedługo . jak chcesz to odpowiedz i napisz coś o sobie . Daniel 23
Ja studiowalam w Montpellier poltora roku temu i uwazam ze miasto jest WSPANIALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teraz jestem na polnocnym-wschodzie Francji wiecz czesto pada :( Ale dom chce miec wlasnie w Montpeliier !
Masz racje, Razanka, Montpellier jest wspaniale. Warto tam pojechac i samemu sie o tym przekonac
ja wlasnie zaczelam uczyc sie francuskiego w Montpllier stwierdzam ze to miasto jest naprawde sliczne chyba sie tu przeprowadze na stale pozdrowionka
w montpellier bylam pare razy.....slicznie;;);)
Ja wlasnie zaczynam sie zapoznawac z montpellier i szukam szkoly francuskieg:) na razie jestem zachwycona. jest slicznie:) jakby ktos mial ochote na kontakt to oto moj mail: uistititi(malpa- nie wiem jak sie do niej dobrac na tej klawiaturze;)wp.pl
witam, mieszkam i pracuje pod montpellier i z checia porozmawiam z rodakami :) moj adres [email]
ja mieszkam w Narbonne to jes nie tak daleko od Montpellier i bylam tam kiedys podoba mi sie ale ja wole mniejsze miasteczka jak ktos mieszka nie daleko Narbonne i chce pogadac to moj adres [email] a to telefon [tel]jestem po 20
mieszkam w Montpellier , jestem francuska z polskiego pochodzenia.
Danielle
hej!
moj host pochodzi z tego miasta
widzialam na zdjeciach fajne:)ja mieszkam bardziej na wschodnim wybrzezu , ale tez ladnie!
wyjeżdzam tam na całe wakacje na kurs jezykowy
mam nadzieje, że bedzie super =)
no napewno bedzie super bo to bardzo ladne miasto i nad morze blisko sliczne okolice wiem cos na ten temat bo mieszkam nie daleko Montpellier pozdrawiam i zycze udanych wakacji
akurat tak sie sklada ze teraz studiuje w montpellier, naprawde godne polecenia miasto ^^. niestety mieszkam troche dalej bo w Nimes, tez ladne ale to nie to samo co montpellier :D.
Czesc,

mam pytanie odnoścnie kursów językowych we Francji, tzn czy znacie może jakies szkoły ( tzn chodzi mi o naukę francukiego podczas wakacji) ale w cenie " bardziej przystępnej niż np Alliance Francaise w Paryżu. Z góry dziękuje za odpowiedz... Jesli Ktoś był na takim kursie ( ja własnie spedziłam cudowne lato w PAryzu 3 lata temu na kursie) i mogłby udzielić informacji na ten temat, bede bardzo wdzięczna.
pozdrawiam wszystkich.,
Aga ( [email]
na początku lipca wyjeżdzam tam na 6cio tygodniowy kurs językowy...

mam nadzieje, że pokocham to miasto =D

słyszałam że wiekszość jego mieszkańców to osoby w wieku studenckim, zreszta tam zapewne jest cała masa młodych ludzi =P
ahh no i jak najłatwiej sie tam dostać

najlepiej jakieś połaczenie z polski autobusem do Montp...

jestem z okolic krk wiec pasuje krk i katowice moga być
Miasto calkiem przyjemne, chociaz metropolia to nie jest :).
Z tego co pamietam to jest bezposredni autobus SINDBADA z Krakowa za jakies 750 PLN w dwie strony.
Mieszkam i pracuje pod Montpollier, wiec jesli potrzebujesz jakiejs informacji daj mi znac.
Pozdrawiam i zycze powodzenia Tomek. :)
do montpellier jedzie intercars.pl z warszawy, jest tez www.algabus.pl ktory jedzie z olsztyna przez gdansk i wiele innych miast w polsce ..
hejka ja tez mieszkam w montpelier moze sie spotkamy w ktorys dzien i sobie pogadamy w ojczystym jezyky [email]
Witam, mieszkam pod Montpellier. Zapraszam na kawe i rozmowe w ojczystym jezyku:) Tomek.
hejka ja miszkam w okolicach montpelier parcuje tam uwazam ze miasto to jest super jesli masz ochote to napisz mi meila
cześć,jadę za 2 tygodnie do Montpellier i chętnie porozmawiałabym z ludzmi którzy już tam są,mój nr [gg]
Czesc,rnrnJa mieszkam nie daleko Montpellier to ladne miasto gdzie duzo jest polakow. rnpozdrawiam pa
Jestem obecnie w Codognan we wsi ktora znajduje sie miedzy Nimes a Montpellier;Szukam pracy tu.
Pracowalam prawie rok jako au pair i szukam obecnie pracy w okolicach, morze w jakims barze itp.
Jesli ktos zna kogos kto potrzebuje do takiej pracy na wakacje lub dluzej prosze o kontakt.
Moj numer telefonu. [tel]
Moj mail/ [email]
Dziejkuje za kazda informacje
Jadwiga
Mieszkam w Montpellier od 2 lat. Jesli sa tu jacys Polacy, chetnie pogadam.
Magda
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |