Autostop

Temat przeniesiony do archwium.
A ja planuje pojechać do Francji z kolezanka na stopa:) myslicie ze sie uda?
pewnie że sie uda!!! podróżowałam tak nie raz i nie było większych problemów, choć ludzi bardzo dziwnych spotykałam.... ale za to jakie wspomnienia!!!! co prawda zauważyłam że coraz niechętniej sie zatrzymują :( więc musisz się przygotować na dłuższe czekanie i niestety ryzyko, (...bo wiadomo - bywa różnie), ale gorąco polecam i POWODZENIA!!!
a moglabys mi napisac ile kasy powninem wziac ze soba? powiedzmy ze maxymalnie wypad trwalby 7 dni, ale wydaje mi sie ze ok 5. przejazd bylby darmowy... heh, tylko pewnie za zarcie musialbym placic, ale i to nie koneicznie bo bym zabral konserwy etc ze soba. od czasu do czasu moglbym spac na lawce. takze powiedz mi w przyblizeniu ile to wszystko kosztowaloby dzieki i pozdrawiam
Ja planuje jechac z kolezanka do Forbach. Jest to miasto przy granicy francusko-niemieckiej. Jedziemy tam na 2 tygodnie, gdyz otrzymalismy zaproszenie z wolontariatu Emmaus. Wiec praktycznie musimy "tylko" :) cale Niemcy przejechac i juz jestesmy na miejscu. Nie dysponujemy jakas zawrotna suma gotowki, poniewaz mamy zapewnione tam spanie i jedzenie wiec tylko musimy zaopatrzyc sie w jedzenie itp. podczas podrozy.
Wyjazd planujemy na 26.07 :) Zobaczymy co z tego wyjdzie! :D
przygarniecie mnie? jak wydychne powietrze to i do torby podroznej wejde. najgorzej byloby z jedzeniem, ale to juz sie pomysli na miejscu :P

ile moze wyniesc dzien przezycia w Belgii/Francji? moze ktos wie? ok ile €?

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa