wakacje we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
w wakacje 2006 wyjezdzam do Francji na praktyki w ramach programu 'leonardo da vinci'. podczas pobytu chce rowniez pracowac, czy moglibyscie mi napisac gdzie i jak szukac pracy? oraz czy latwo ja znalezc, a moze ktos z was odbywal takie praktyki we Francji w ramach leonardo?
pozdrawiam
hej! a czy wie ktoś może czy w tym roku prowadzą nabór do disneylandu??
chciałabym tam wyjechać na jakieś 6-8 msc-ale teraz na stronie poszukują "myszki miki-kaczora donalda itp itd..." ale raczej jako donald to po francusku nie pogadam... więc czy wie ktoś może co i jak z tym disneylandem??
Hej, niestety nie umiem Ci pomóc w sprawie pracy, ale mam prośbę: czy możesz napisać w jaki sposób udało Ci sie załatwić te praktyki?Bedę bardzo wdzięczna!Pozdrawiam i z góry dziękuję.
siema!!ja mam takie pytanko..czy ty studiujesz romanistyke??i na czym polegaja dokladnie te praktyki??czy osoba nie studiujaca romanistyki moze ubiegac sie o jakis rodzaj wymiany (tzn.chodzi mi konkretnie o studia w paryzu) i na jakich uczelniach przewidziane sa takie programy dla studentow??czy duza jest konkurencja?bylabym bardzo wdzieczna za odowiedz poniewaz chcialabym wyjechac do paryza i nie wiem jakie studia powinnam wybrac po maturze zeby zrealizowac plany...
ja studiuje w szkole bankowej i tam ucze sie francuskiego, sa to praktyki zawodowe (staz) z programu Leonardo da Vinci, jest jeszcze jeden program Socrates Erasmus ktory dotyczy studiowania na 1 sem. na uczelni zagranicznej. aby sie zakwalifikowac do tego programu (leonardo..) trzeba jak najlepiej napisac test jezykowy i patrza rowniez na oceny. o te programy musicie sie pytac na swojej uczelni. jesli chodzi o leonardo to an mojej uczelni chetnych jest ok. 50 osob a 25 moze wyjechac, jest to bardzo malo , a to dlatego bo ten wyjazd jest an cale wakacje wiec wiekszosc inaczej je chce spedzic hyh...
pozdrawiam.
czesc,

wiekszosc moich znajomych pracuje w restauracjach-nawet da sie to pogodzić ze studiam- ( chodzisz od kanjpy do knajpy ze swoim CV najlepiej w dzielnicy turystycznej - tak najłatwiej coś znaleźć), pozostaje Ci jeszcze pilnowanie dzieci ( nie polecam , małe pieniądze i szarpiesz nerwy ).O inną prace raczej trudno, weź pod uwage jakie tam jest bezrobocie. Moja znajoma znalazła pracę w sklepie na pół etatu, ale szukała prawie 3 miesiace (znalazla przez internet). poszperaj w necie na fr stronach,najlepiej chyba zacząc od strony anpe
dużo zależy od tego gdzie bedziesz dokładnie we francji, w którym mieście

pozdrawiam
i powodzenia,
wszystkie uwagi powyzej to odp dla dobii
Witam wszyskich szukam pracy sezonowej we francji, chodzi mi o zbieranie owoców. Poszukuje takiej pracy gdyż nie znam zbyt dobrze języka mimo iż uczyłam sie w szkole przez pare lat. Chce tam jechać właśnie po to aby sie tego pięknego języka nauczyć, więc jeśli macie jakieś namiary to byłabym bardzo wdzięczna i z góry dziękuje :)
[gg]
[email]
POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAKÓW ZA GRANICĄ
Hej tosca!

Wybieram sie na podczas wakaci najakies 3 miesiace do francji zeby popracowac wlasnie w jakiejs restauracji.Jade dokladnie do Rennes gdzie moj chlopak ma staż.Mowisz ze najlatwiej jest pochodzic z CV a nie wiesz jak to jest z karta pobutu i w ogole?Bo chyba zeby pracowac trzeba miec tam carte de sejour.Jesli orientujesz sie w tym temacie to odezwij sie do mnie prosze!

Pozdrawiam serdecznie!
cześć,

same formalności trwają około 1,5 miesiąc ( zależy czy jestes studentka, czy nie ) i przede wszystkim musisz mieć pracodawce fr, który będzie Cię chcał zatrudnić.

Możesz pracować na czarno w knajpach, ewentualnie sprzatanie- ( intensywnie szukając, w Paryżu da się znaleźć taką pracę, jak jest w Rennes -nie wiem ).
Ostatecznie pozostaje Ci au pair, do wakacji zostało jeszcze troche czasu na szukanie rodziny w Rennes ( lub okolicy ).
Szczerze mówiąc, to Ci najbardziej doradzam.

Pozdrowionka
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa