au-pair we francji

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 93
czesc
jestem zainteresowana takim wyjazdem, znalazłaś już kogos?
Jestem zajnteresowana Twoją propozycją jako au-pairka na czas wakacyjny .Jeślio to akutualne daj znać [email]
hej bardzo bym chciała jakies namiary na rodzinke we Francji!!zamierzam wyjechać chciałabym zeby w miare szybko to poszło Dziękuje z góry mój mail [email]
hej ja jestem z wrocławia i na wakacje wybieram sie jako au pair:)
Ja rowniez szukam rodzinki nawakcje,(od lipca-do wrzesnia), najlepiej na poludniu Francj; [email] pozdrawiam serdecznie
ja tez chcialabym wyjechac jako au pair tylko zastanawiam czy trzeba miec jakiesdoswiadczenie z dziecmi, bo ja jego nie mam. Co trzeba robic z takim dzieckiem codziennie?? :-)
ps. a czy mozna wyjechac do rodziny mieszkajacej w paryzu, bo najbardziej chcialabym poznac to wlasnie miasto:)? choc pewnie w wakacje to nikle szanse
Hej !
Mam pytanie odnoście kursu jezykowego . Jesli pojechałabym jako au pair do Francji i znałabym francuski na tak dobrym poziomie, że nie potrzebowałabym chodzić na kurs jezykowy, mogłabym w zamian np. uczyć sie tak w szkole językowej jakiegoś innego jezyka n. angielskiego czy hiszpańskiego?
moja kolezanka tak zrobila
chodzila na hiszpanski
niby to nielegalne, ale jesli nikomu tego nie powiesz przed przyjazdem , to nikt sie potem tym nie interesuje, czy chodzisz na kursy i na jakie

polecam ci jednak jakiess zajecia z francuskiego
np. jakis kurs fonetyczny lub zaawansowany, zawssze sie czegos nauczysz!
wiem, że taki kurs może wiele dac, ale ja mam zamiar jeździć do francji jako fille au pair na wakacjach będąd studentką filologii romańskiej ,, więc chyba taki kurs nie byłby mi potrzebny :):)
Dowiedz sie dokladnie w swoim biurze, ale wydaje mi sie ze jesli jedziesz tylko w wakacje, to nie musisz chodzic na zadne kursy. Kursy sa dla tych ktorzy jada na dluzej niz 2 lub 3 miesiace. (Nie wiem na 100 % jak jest we wszystkich biurach, ale jak ja jechalam 2 lata temu na wakacje, to tak wlasnie bylo-nie musialam chodzic na kurs). Biuro nazywa sie Mikroserwis i miesci sie w Krakowie.
Pozdrawiam
Hej!!
Mam 15 lat i chciałabym wyjechać do Francji jako fille au pair!!
Czy to możliwe??
prosze odpiszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gilda ja jestem z Wrocławia, też wybieram sie do Francji jako opiekunke, swój post napisałaś już dawno, ale jeśli chcesz się skontaktować to pisz : [email]
mała poprawka:
[email] :)
Niestety to nie jest mozliwe, warunkiem pracy we francji jako fille au pair jest bycie w przedziale wiekowym 18-27 lat (w niektorych agencjach do 30 lat).
Informacje sa sprawdzone-z ujednoliconych warunkow uczestnictwa (ambasada Rzeczypospolitej Polskiej we Francji)
Pozdrawiam
na wakacje na pewno nie musisz chodzic na kursy, zreszta duzo szkol zamyka na okres wakacyjny swoje drzwi... (no oczywiscie z wyjatkiem tych najwiekszych miast)
mysle, ze nawet student romanistyki moze wybrac kurs, z ktorego duzo wyniesie, ja chyba 2 czy 3 lata temu chodzilam na kurs "français familier" a na samym poczatku na kurs fonetyki. Bylo super, nauczylam sie mnostwo.
no ale oczywiscie, moze naprawde nie potrzebujesz...
a co do innego kursu, to popieram jak najbardziej! dziewczyny, wykorzystujmy czas! a chodzenie na kursy w monotonnym i czasem przykrym zyciu au pair, to tylko ogromna przyjemnosc!!!!!!!
salût!C'est bien aimable de ta part,mais je regrette que ça ne soit un peu plus târd parce que je fréquente encore à l'école que j'aurai finie 24 juin malheureusement,mon école c'est justement la garde-enfants!bonne journée!
Sâlut!CHętnie bym skorzystała z twoich ofert,gdyż sama mam zamiar wyjechać do pracy do Francji,kończę studium medyczne o kierunku opiekunka dziecięca,a poza tym byłam już we Francji(dokład.pod Paryżem w miejscowoœci Corbeille-Essonnes)gdzie opiekowałam się dwójkš dzieci.Mój francuski pozwala mi na swobodnš wymianę zdań.Mogłabym przyjechać dopiero 30 czerwca.Mój mail [email]
Czesc, szukam pracy na wakacje jako au paire we Francji, ale nie za bardzo wiem jak znaleźć rodzinę. Nie chciałabym korzystać z pomocy agencji. Może ktoś mógłby mi jakoś pomóc udzielając wskazówek:) mam 22 lata, znam trochę francuski i studiuję pedagogikę. Mój mail: [email] i [gg] . Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Czesc!
Jestem Polka ktora od 6 lat mieszka we Francji nie daleko granicy szwajcarskiej, i osobiscie szukam fille au pair dla mojego synka Eryka ktory 5.06.06 skonczy dwa latka a ja jestem w 5-tym miesiacu ciazy i potrzebowalabym kogos od wrzesnia lub nawet sierpnia 2006.
Jesli jestes wciaz zainteresowana, badz znasz inna osobe ktora bylaby zainteresowana moja oferta daj znac na moj e-mail badz tel: [tel]
z gory dziekuje za odpowiedz
EDYTA
Czesc!
Jestem Polka ktora od 6 lat mieszka we Francji nie daleko granicy szwajcarskiej, i osobiscie szukam fille au pair dla mojego synka Eryka ktory 5.06.06 skonczy dwa latka a ja jestem w 5-tym miesiacu ciazy i potrzebowalabym kogos od wrzesnia lub nawet sierpnia 2006.
Jesli jestes wciaz zainteresowana, badz znasz inna osobe ktora bylaby zainteresowana moja oferta daj znac na moj e-mail badz tel: [tel]
EDYTA
Czesc!
EDYTA
hej !! Ja rowniez szukam dziewczyny chetnej do wyjazdu jako aupair na okolo rok od wrzesnia 2006r w okolice Bordeaux. Moja rodzina jest fantastyczne, jestem tu juz prawie 2msc ale niestety musze wracac do kraju we wrzesniu. Wymagana znajomosc jezyka w stopniu komunikatywnym, zapewniony: wyzywienie, kieszonkowe, osobny pokoj z wlasna lazienka i rok nauki jezyka fran w szkole (PS: podstawowe zwroty moge poslac na maila jesli znajdzei sie ktos chetny i wogole z chetnymi osobami zaczniemy korespondowac)moj adres to : [email]
ja zwykle sama szukalam, przez agencje nie warto, bo kiepsko placa!
[email]
Hej, ja znalazlam rodzine przez agencje PROWORK i jest naprwde spoko.Wyjezdzam pod koniec sierpnia, mam nadzieje ze wytrzymam.Chcialabym miec jakis kontakt z dziewczynami rowniez ktore bede pracowaly jako au pair kolo Paryza:)zawsze razniej, moza z kims wyjsc na miasto pozwiedzac albo wypic na spokojnie piwko:)
Moj numer [gg]
e-mail: [email]
Pozdrawiam
Kasia więcej wiary w siebie:)Ja też w tym roku jade jako au pair mimio,że mój francuski wcale nie jest dobry.Podobnie jak Ty chciałabym iśc na romanistykę po powrocie.Spróbuj,a tam już na pewno języka się nauczysz:)
Witam chciałabym Panią zapytac czy znalazła już Pani au pair bo ja bym była chętna.
[email]
hej!ja moge wam powiedziec ze jestem wlasnie drugi miesiac na poludniu,opiekuje sie 2-jka chlopcow.z rodzicami mam wspanialy kontakt ,ale dzieci to pieklo...i w tym momencie nie zartuje,bo jesli dziecko cie wyzywa przy ludziach,nie raz czy dwa, ty mu dajesz klapsa a on sie smieje,rodzice sobie tak naprawde nie radza ,tylko dajac im drogie zabawki maja z nimi SWIETY SPOKUJ.Myslalam ze o jeszcze tylko jeden miesiac ,ale to co oni wyrabiaja to przesada,ja mowie wsztsyko matce ale to i tak w sumie nic nie daje.mam dosc ....rozpieszczone bahory.czasem mysle ze to moja wina,ale teraz wiem ze NIE bo to nie ja ich tak wychowalam ,au-pair -dziewczyna ktora przyjezdza ,jest tu dla nich zeby sie bawic,zrobic jesc,pilnowac zeby im sie nic nie stalo,a nie po to zeby byc jak niewolnik dzieci ,chodzi za nimi i sprzatac.ale jesli nie ja posprzatam to kto?oglonie jest zle a moze jeszcze gorzej,a rodzice jak slysza ode mnie skargi to najczesciej obracaja to zle zachowanie dzieci w zart,co jest juz zenujace.
Nikomu nie mowie ze au-pair to zla rzecz wrecz przeciwnie ,ale ja nie mialam szczescia,trafilam na rozpieszczone bahory,i to na tyle.zycze powodzenia i lece na kolejna rozmowe z rodzicami;) ;(
Polecam te stronki, wszystkim dziewczynom, które chcą wyjechać jako au-pair i szukają rodziny. Naprawde warto na nie zajrzeć! Mozna znaleźć wiele ciekawych ofert!

www.greataupair.com

www.aupair-world.net

www.aupair-options.com

Pozdrawiam!;-)
hej, ja jestem w marsylii, do konca wrzesnia, jestes jeszcze obok tej nicei? moglybysmy sie spotkac na jakies male zwiedzanko pozdrawiam
[email]
[gg]
Hej
poszukuję aupair dla "mojej rodzinki" w Ardeche. 2 dzieci, 3 co jakiś czas. Szukją kogoś od 1 kwietnia. Wiecej informacji podam mailem. [email]
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 93

»

Pomoc językowa