Jak najlepiej dotrzec do Perpignan :)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej wszystkim, czy może wiecie jak najlepiej się dostać do Perpignan, czy samolotem do Barcelony, czy też do Paryża? i oczywiscie jak z Paryża to wlaśnie później wsiadać trzeba w TGV i tutaj moje pytanie, czy wiecie ile kosztuje TGV z Paryża do Perpignan? a z kolei z Barcelony ile może kosztować pociąg do Perpignan? z góry wielkie dzięki :):):):) bardzo mi na tych informacjach zależy :) więc już z góry bardzo bardzo bardzo dziękuje!!! :):):)
nie wiem czy w gre wchodzi rowniez autokar bo wiem ze autokary Intercars przejezdzaja przez Perpignan.wprawdzie podroz jest dluzsza niz samolotem ,ale juz bez zadnych przesiadek.
a z jakiego miasta w Polsce i na czym ci wlasciwie zalezy: na czasie, na wygodzie czy na kasie ?
jeśli samolotem to z Warszawy, w sumie to zależy mi żeby było i tanio i wygodnie, dlatego chciałbym samolotem i właśnie tanimi liniami... tylko tutaj i tak na jedno wyjdzie bo jak dotre do tej Barcelony to będę musiał pociągiem dojechac do tego Perpignan, własnie muszę zaraz poszukac w necie jakie to sa pociagi sa w tej hiszpani... i ile kosztuje bilet... w ogole to i moglbym autokarem ale skoro autokarem wyniesie mnie kolo 700 zeta to samolotem i pociagiem tez cos kolo tego bedzie, a i samolotem wygodniej bedzie...
to podpowiem ci inne rozwiazanie skoro z Warszawy
z Warszawy lecisz do Brukseli a dokladnie na jej tanie lotnisko w Charleroi tanimi liniami Wizzair, jesli kupisz bilet odpowiednio wczesnie to jest on smiesznie tani
z tego samego lotniska do Francji do Carcassone lataja inne tanie linie Ryanair, troche drozsze od wizzaira, ceny w zaleznosci od daty miedzy 30 a 60 euro.
z Carcassone masz juz tylko jakies 120 km, ktore mozesz pokonac jakims zwyczajnym pociagiem a nie tgv ktore jest zazwyczaj dosyc drogie.
Nie wiem czy to bedzie taniej niz ten lot do Barcelony ale obawiam sie ze z Barcelony moglby byc pociag drogi ale to wszystko da sie sprawdzic na necie przeciez
Bilet z Barcelony do Perpignan nie jest wcale taki drogi jak sie wydaje. Waha sie w granicach od 14 do 30 euro. Mozna go zamowic przez Internet z dostawa do domu :). Z Paryza niestety troche drozej (coz, czasem bardziej niz troche), ale przy duzo wczesniejszym zamownieniu mozna go kupic nawet za 25 euro.
Wszystko mozesz sobie dokladnie sprawdzic na stronie http://www.voyages-sncf.com/.
Wez tez pod uwage lot Warszawa - Londyn (Stansted) - Perpignan. W zaleznosci od dnia, loty z Perpignan do Londynu kosztuja czasem doslownie pare zlotych. Ceny znajdziesz na tej stronie: http://www.whichbudget.com/pl/cheapflights.php?from=PGF
Ja sprawdzalam te linie Ryanair no i nie znalazlam polaczen do polski.Czy jestes pewna ze oni lataja z Polski do Carcassonne albo Montpellier bo ja szukam czegos na czerwiec i jak narazie to znalazlam tylko linie do Gerony .Jak wiesz cos wiecej to prosze napisz dokladniej.Dziekuje
Temat przeniesiony do archwium.