Paryż Polaków

Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna
Witam mam problem a raczej pytanie ... zacznijmy od tego ze chce kupic auto w Francji i kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac moze ktos wie na jakiej stronce szukac a najlepiej jaka gazete kupic z ogloszeniami albo jeszcze lepiej gdzie i kiedy są organizowane giełdy samochodowe...??? prosze o podpowiedz z gory dzeiki pozdrawiam wszystkich ciezko pracujacych za granicą
tutaj nie ma za bardzo gield, sa natomiast przetargi, ale potrzebujesz kogos wladajacego biegle francuskim, bo to swojego rodzaju licytacja, stron natomiast w necie tez jest sporo, ale tu tez przydalaby sie osoba z fr, bo sa opisy samochodow, jakie maja wady, itd, gazety rowniez istnieja, np. monitor. pozdrawiam :)
Witam!
Od 19 stycznia bede mieszkal i pracowal pod Paryzem.Troche sie obawiam,ze nie bedzie z kim porozmawiac,bo po Francusku nie mowie ani slowa.Jade do rozdziny wiec nie jest zle,ale chcialbym miec mozliwosc skoczyc z kimc bliższym mojego wieku(25lat) na piwko ,czy po prostu pogadac.Jak ktos ma ochote,to prosze pisac!
Z gory dziekuje i pozdrawiam!
To moj e-mail [email]
Jeszcze miesiąc :)
Witajcie,

Ja do Paryża zawitam na krótko (12 do 21 września), bardziej turustycznie i zastanawiam się czy ktoś z Was nie miałby ochoty może pobawić się w kogoś w stylu przewodnika - tlumacza albo moze po prostu kompana:) moze znacie jakies fajne, nietypowe miejsca - niekoniecznie przepełnione zakochanymi parami ;](jesli to faktycznie prawda o Paryżu). [gg] lub [email]

pozdrawiam!
witam widzę że ta zakładka zatrzymała się na 2006roku.bardzo szkoda bo ja dopiero się tam wybieram ;-(
Ja juz jestem w Paryzu i z checia porozmawiam troszke w rodzimym jezyku :)
ja też szukam pracy w paryżu:/ i też chcę tam zostać.
Ja wlasnie sie przeprowadzilam do Paryza... Mam taki problem, ze nie mowie wogule po Francusku tylko minimalne podstawy... chce sie uczyc ale do tego czasu trzeba gdzies pracowac... jesli by ktos slyszal o jakiejs pracy na zasadzie opieki nad dziecmi wozenie do szkoly itp ale bez wymaganego francuskiegobylabym wdzeczna za pomoc... albo inny ropdzaj pracy...gdzie wytarczy bardzo dobra znajomosc j.angielskiego :D pozdrawiam wszytkich Polskich francuzow :)
Hej ja teżzamierzam znaleśc prace we francji nie konieczxnie w paryży, czy łątwo jest znakleść prace bez znajomosci francuskiego rozmawiając wyłącznie po angielsku? bardzo mi zależy na przeprowadzeniu się i zamieszkaniu z dzieewczyną którą poznałem w irlandii. PROSZĘ O JAKIEŚ INFO:) POZDRAWIOAM WSZYSTKICH POLAKÓW
niestety ciezko ja szukam juz miesiac i szkoda gadac bez jezyka albo duzego doswiadczenia to praktycznie niemozliwe predzej trafisz na oszustow
Witam wszystkich,
Czas ozywic ten watek:-))). Proponuje zorganizowac spotkanie przy kawce lub piwku. Ktos jest chetny???
Witam !
fajnie, że tak duż Polaków wybiera sie do tego fantastycznego miasta. Ja równiez bym chciała, ale tym razem wybrac sie do pracy i poznac to miasto od poszewki. czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie i jak szukac tam pracy, nie koniecznie fizycznej ani nie na zmywaku, bo to mam tutaj w stolicy ? Bede bardzo wdzieczna za pomoc w tym kierunku.

pozdrawiam
nathalie2
edytowany przez nathalie2: 07 lis 2010
hej!!sa jacys fajni polacy w Paryzu, ktorzy dysponuja czasem, chca sie spotkac na pogaduchy, kawke??
Piszcie smialo:2120320-moje gg:)
Chętnie pobawię się w przewodnika, tłumacza czy też po prostu poznam fajnych ludzi z Paryża i okolic. Tu jestem od października, mam 26 lat, pracuję jako fille au pair. Mój mail to [email] Agnieszka.
A ja sobie pomieszkuje w Paryzu i z checia poznam Polakow:)
Mam 21 lat i jestem z okolic Gdanska....
[email]

pzdr
Salut:)

Nazywam sie Karolina,mam 20 lat i studiuje w malej miejscowosci Bazeilles, niedaleko Charleville-Mézières. Jednak weekendy spedzam w Paryzu(wlasciwie na jego przedmiesciach), gdzie znajduje sie moja rodzina. Razem z moim bratem chetnie nawiazalibysmy kontakt z osobami mieszkajacymi w Paryzu. Jakies piwko albo kawka? I jeszcze jedno pytanie, czy byl ktos moze juz w klubie Rexy? Podobno odbywaja sie tam dyskoteki dla polakow?

Moj mail: [email]

Bisous:*
Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna

« 

Matura

»

Pomoc językowa