auberge de jeunesse

Temat przeniesiony do archwium.
bonjour à tous!

podobno najtansze noclegi w paryzu ( jesli sie nie ma oczywiście rodziny i znajomych:) są w tzw "schroniskach młodzieżowych", ceny za dobe wynoszą ok 10 euro, tak przynajmniej wyczytałam w przewodniku:)
MAm w zwiazku z tym pytanko: jakie sa warunki przyjęć do tych schronisk, trzeba miec jakąś kartę znizkową lub sa jakieś ograniczenia wiekowe???

proszę o odp.
moze macie inne propozycje jak mozna najtaniej sie zakwaterowac w Paryzu??
Najtansze noclegi znajdziesz we Foyer ktore prowadza polskie siostry.Tam w wakacje nocleg w pokoju 2osobowym kosztuje 10Euro ale przewaznie wszyscy biora pokoje liczniejsze 8Euro.
a czy mogłabys mi podac jakis link, namiary bo grzebałam troche po necie i nie znalazłam;(
Hej, oto adres :
Siostry Zakonne pod Paryżem
Foyer Saint Maximilien Kolbe 95/97
rue de Verdun 92220
Bagneux
tel:[tel]
fax:[tel]
hej mozesz mi napisac co trzeba zrobic zeby tam pojechac napisac do nich czy zadzwonic jak jest z szukaniem pracy one pomagaja jak to wszystko wyglada
tez jestem zainteresowana wyjazdem do siostr na poczatku sierpnia. slyszalam o nich tylko tez nie znam szczegołów, jak sie tam dostac. moze ktos wiecej wie? prosze o informacje.
mam pytanie odnośnie zakwaterowanei u sióstr w roku szkolnym.. może się orientujesz.. jakie tam są warunki, jeśli chodzi o mieszkania.. jaka atmosfera itp. za wieści z góry dziękuję
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa