Prosze o przetlumaczenie 1 zdania....

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Voulez vous coucher avec moi ce soir.......... Dziekuje za przetlumaczenie
Czy chce Pan/Pani/wy spać ze mną tego wieczoru, oto tłumaczenie, choć "wy" wg mnie najmniej pasuje do kontekstu;)
Sorry, ale mam wrażenie że zrobiłaś sobie żart prosząc o przetłumaczenie tego zdania. To nie jest miejsce na takie bzdury
a skąd wiesz, może o "wy" chodziło?
Aha, ale śmieszny żart... Sam jesteś żart =/ Jakby ktoś chciał sobie zrobić żart to wierz mi, że postarłby się o coś bardziej oryginalnego.
Przepraszam bardzo, ale nie przypominam sobie że byśmy byli na "Ty". Ze względu na mój wiek nie wyrażam na to zgody. No cóż, cieszę się że moi studenci mają wiecej kultury niż mój młody przedmówca
ma PANI oczywiscie do tego prawo, ale skad PANI wie, ile lat ma osoba, ktora zalozyla ten watek??? a PANI rowniez zwrocila sie do niej przez "Ty"...

przypomina mi sie zdanie: "zadajac kultury, sam sie nia wykazuj"...
To zdanie skierowałeś chyba właśnie do siebie
a czy ja tutaj czepiam sie kogos o cos co sama robie???
Już chciałam napisać, że wyjątkowo irytujący z Pani babsztyl, ale w ostatniej chwili się opanowałam :D Jeszcze by mnie Pani od niekulturalnych wyzwała...

Pouczę więc tylko młodzież: nie sprzeczajcie się ze starszą Panią! Starsi mają ZAWSZE rację. Człowiek, co prawda, omylny jest, ale tylko wówczas, gdy jest młodszy od Was! :D :P

Pozdrawiam elektrycznie :)
askad niby ktos ma wiedziec ile SZANOWNA PANI ma lat?BZDURY I TYLE..niektorzy chyab sie nudza i chca ludziom glowe pozawracac,ale tak juz bywa.ciao
To forum ma to do siebie, że ludzie zamiast odpowiadać na pytanie z tematu obrażają się nawzajem i poprawiają, doszukują na złość błędów, wytykają itp...

Opanujcie się i przestańcie...

:( :( :(
podpisuje sie na calej rozciaglosci pod wypowiedzia Żuczka.

troche szacunku ludzie, kazdy bedzie przechodzil kryzys wieku sredniego! ;)
Wstyd mi jest za Was czytając co tutaj wypisujecie. Nie macie komu nawrzucać to znaleźliście sobie ofiare. Według mnie ta kobieta nikogo nie uraziła i nie rozumiem czego się czepiacie. Forum to nie miejsce na obelgi i trochę szacunku dla dorosłych.
no niemila atmosfera, ale kto zaczal ten zaczal. ale dno. chyba trzeba bedzie wykasowac ten watek :)
No niech mi PANI wybaczy, że po nicku i adresie serwera nie odczytalem ile pani profesor ma lat :| Ależ ze mnie goujat....
ludzie, no spokojnie, nie skaczmy sobie tak do oczu :-)

Wystarczyło przeciez wytłumaczyć, że w internecie i na wszelkich forach panuje zwyczaj, iż każdy do każdego mówi przez "Ty" (bo skąd ktoś ma wiedzieć, w jakim wieku jest ktoś inny, zresztą to jest nie do sprawdzenia). Zamkijmy ten wątek i uspokójmy nerwy, ok?
OK =]
Moim skromnym zdaniem, to nie chodziło tutaj o zwrócenie się per 'Ty' ale raczej o dość niegrzeczny zwrot "Sam jesteś zart" Wydaje mi się że dotknełoby to osobę bez względu w jakim jest wieku. To było niegrzeczne. Nie obrażajmy siebie na forum nie wiedząc tym bardziej do kogo piszemy.
Zgadzam się z przedmowcą. Określenia "irytujacy babsztyl" nie chce mi się aż komentować, brak mi słów. Ludzie, nie macie innych zajęc??? Nie chciałabym Was spotkać na swojej drodze w trosce o wlasne bezpieczeństwo
121 !!
aha rozumiem ze od czasow funky girl (jesli ktos pamieta ta wielmozna osobistosc) nie bylo tu zadnej powaznej klotni i niektorym pasowalo zwyzywac troszke innych.... no i sie udalo! pozdrowki dla wszystkich bezkonfliktowych ludzi!!!:))))
a ja jeszcze doleje oliwy do ognia i dodam swoje 5 groszy;)
co jak co , ale samo słownictwo typu " sorry" brzmi już młodziezowo i ma sie wrażenie że ma sie doczynienia z kimś młodszym;)

szacuneczek
Mi się juz nawet nie chce tego komentować... Jeśli kogoś mój post wyżej obraził to serdecznie PRZEPRASZAM, bo nie miałem zamiaru wywołać tak żarliwej dyskusji...
A tak na koniec całego wątku chciałbym dorzucić, że tak naprawdę za sekundę ja mogę być zupełnmie kim innym: zmieniam nick na 'magda79' i piszę, że jestem doktorem romanistyki ma UW i co jak mnie sparwdzicie? Nie ma szans, więc całe to obrażanie się jest dla mnie bez sensu. Ale dla obrażonych - patrzcie post wyżej.
od dzis reagujac na nick zosia60 zwracajcie sie prosze: szanowna pani docent Zofijo:)zeby nie bylo potem takich scen:)pozdrawiam przeserdecznie

a jak ktoś ma takiego nicka, to pewnie jest najstarszą forumowiczką w Polsce, albo topmodelką z niedoborem magnezu :)
F_G?
kto jej nie pamięta?
ja srednio, pamietam tylko ze wolala nkjo i miala za to przerabane. tyle ;P
niezupełnie wolała:)
ale jej kolegium za to było lepsze od Sorbony, o polskich uniwerkach nie wspominając.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

»

Życie, praca, nauka