Witam, mam 19 lat i z dniem wczorajszym zostałem absolwentem LO. Moja klasa była profilowana - DELF. Chciałbym wyjechać na rok do Francji ponieważ obawiam się, że mój maturalny wynik (z geografii) nie da mi "wejściówki" na dzienne studia więc jeśli tak się stanie - za rok próbuje znowu, pisząc jeszcze raz egzamin z tego przedmiotu. Otóż do Francji chciałbym wyjechać w celu nabycia doświadczenia zyciowego jak i wielkiej przygody. Czyli szlifowanie zdolności językowych oraz podjęcia jakiejś pracy, przy okazji zapewne poznanie ciekawych ludzi. Szukam kogoś o podobnych planach. A konkretny plan na dzień dzisiejszy jest taki, żeby poprostu pojechać pociągiem/autobusem do Fr z jakąś ilością gotówki, wyszukac baze noclegową oraz pracę, dzięki której rzecz jasna można egzystować. Obecnie zbieram kasę i staram się zdobywać jak najwiecej przydatnych info. Owszem - to jest trochę szalony pomysł, dlatego pisze do ludzi, którzy lubią w życiu pewne ryzyko i smak niepewności. Ale będąc optymista jestem zarówno realistą co oznacza, ze taki wyjazd zawocuje. Samo przebywanie wśród innej narodowości zmusza do posługiwania się konkretnym językiem, co zwieksza natomiast jego poziom. Jeśli ktoś jest zainteresowany to prosiłbym napisać tutaj, a następnie możemy skontaktować się e-mailowo/gg.
pozdrawiam :)