Au-pair- ma ktoś namiary na fajną rodzinę?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam !
Chciałabym wyjechać jako au-pair na początku stycznia lub lutego 2007r. do Francji, a konkretnie do Paryża. Chciałabym jednak, aby była to rodzina dwujęzyczna, bo moja znajomość francuskiego jest totalnie podstawowa:)Ale chęć nauczenia się tego jęzka jest bardzo duża:) Chciałabym wyjechać jako au-pair(tu skończyłam studia, uczyłam w szkole, mam doświadczenie w pracy z dziećmi), ale do rodziny sprawdzonej :) Jeśli ktoś byłby tak miły i podał mi namiary na taką rodzinę lub agencję (sprawdzoną), która załatwia takie wyjazdy, to będę bardzo wdzięczna. Fajnie by było, gdyby taka agencja miała swoje biuro we Wrocławiu:)
Z góry wszystkim dziękuję.
hej a niechcesz wyjechac juz teraz od wrzesnia?? bo szukam kogos milego do super rodzinki ja niestety nie moge zostac bo mam jeszcze rok nauki ale za rok pewnie do nich wroce wiec jak , bedzieszz chetna??
Hejka! A co to za rodzinka?? Jakie warunki?? Może ja bym się skusiła?? Możesz coś opowiedzieć:)

Pozdrawiam:)
Czesc! Czy nadal szukasz jeszcze kogos na Twoje miejsce? Ja takze jestem zainteresowana:)
podaje moje [gg]
dziewczeta czekam
na wasz odzew
no dalej jak sie dzis nie odezwiecie to czekam jutro na moim gg po 20
zajrzyj na stronkę http://www.aupair-world.net/, zarejestruj się (darmowa rejestracja) i czekaj na odp. rodziny.W ten sposób unikniesz pośredników.rnpozdrawiam i powodzenia podczas szukania.monia
że trafisz na kogoś nieodpowiedniego i nie wytną Ci w nocy nerki ?
Wiesz, rodziny sprawdzone przez agnecje są w 90% pewne ...
No, ale nic zajrzę. Ale piszcie jeszcze ...
te rodziny najczęściej od kilku/wielu lat goszczą au-pair w swoich domach. poza tym często mozna uzyskać kontakt z ich byłymi au-pairkami. A poza tym trochę odwagi ;-)))!!!! Trzeba być pozytywnie nastawionym do życia!
szukam chetnej dziewczyny do pracy we Francji jako au pair. Moja umowa sie konczy i musze wracac do Polski ale chetnie bym jeszcze zostala bo rodzina jest bd sympatyczna. Braca w okolicach Bordeaux jesli jest ktos chetny podaje maila:
[email]
Hej , ja wlasnie tez w tej sprawie, bylam au pairka u super rodziny, doslownie zarabistej, mowilismy sobie na Ty a ich dziecko to niezly as, nie moglam u nich zostac bo musze robic studia ale skonczylam prace 2 miesiace temu a juz bylam ich odwiedziec tydz temu!!!!!!!Niestety obecna au pairka ze Slowacji ich wyrolowala i z dnia na dzien powiedziela ze wyjezdza, ze zmienila zdanie i teskni za rodzina...I oni teraz biedni na gwalt poszukuja kogos na koniec wrzesnia , lub poczatek pazdziernika. szukam wiec osoby odpowiedzielenej,z raczej dobrym francuskim, na luzie i zakreconej zeby potrafila na 2 tyg przez data rozpoczecia sie zdecydowac, spakowac walizki i przyjechac!!!ze mna bylo dokladnie tak samo,3 tyg przed przyjezdem ich znalazlam i niegdy nie pozaluje mojej decyzji!!!!! piszcie do mnie jak to co napisalam Wam pasi!! [email] Pozdrawiam AHA dom jest 100m od plazy i przepieknych widokow, nawet jesli na polnocnej fracji.
Ktoś poruszył temat wyjazdu jako au pair przez agencję otóz ja mogę sie na ten temat wypowiedzieć. Na Waszym miejscu przyszłe au pair wcale nie szukałabym rodziny przez agencję bo tak naprawdę agencje wcale nie sprawdzają rodzin tak jak i operek. Wystarczy wypełnić formularz,wpłacić przede wszystkim pieniądze i cierpliwie czekać. W tym roku pojechałam jako au pair przez internet i wcale nie żaluję, powiem więcej-jestem bardzo zadowolona. Rodzina u ktorej mieszkalam w poprzednich latach rownież gościła au pair, za pierwszym razem zdecydowali się na poszukiwanie za pośrednictwem agencji i mówiac deliktanie bardzo się rozczarowali dziewczyną którą agencja im poleciła. Dziewczyna w ogóle nie zajmowała się dzieckiem, zamykała je w pokoju a sama pływała w basenie. Dziecko było zastraszone i bało się cokolwiek powiedzieć rodzicom. Sprawa wyszła na jaw po 3 msc kiedy sąsiedzi zauważyli trzylatkę samotnie wędrującą ulicą, au pair w tym czasie opalsła się. Rodzice dowiedziawszy sie o wszystkim oczywiście wyrzucili au pair. Potem powiedzieli mi że agencja ktora znalazła im tą dziewczynę jest we Francji bardzo znana, po fakcie sprawdzili też jej referencje, które były rzecz jasna fikcyjne. Morał a raczje smutna prawda płynie taka że nie ma co ufać agencjom. Moim zdaniem lepiej jechać przez internet. W ten sposób można zaoszczędzić sporo pieniędzy, nikt nie naciska przy wyborze rodziny i ma się dużżży wybór. Powodzenia w szukaniu rodzin i życzę przede wszystkim ODWAGI! Jadąc jako au pair nie można być boidudkiem bo jest to naprawdę szkoła życia. Słabi psychicznie załamują sięjuż po tygodniu.
Jeszcze raz powodzenia!
od kilku dobrych lat wyjezdzam co jakis czas do pracy jako au pair i tylko za pierwszym razem korzystalam z agencji. Uwazam, ze to bez sensu, zarabia sie kiepsko i faktycznie nikt nie sprawdza rodzin i au pair. Zwykle szukalam sobie sama za posrednictwem internetu. Mozna zarobic wiecej - duzo wiecej. Korzystalam z www.dziendobry.fr, www.aupair-world.net,a ostatnio szczesliwa tez sie okazala dla mnie www.aupair-options.com
Dla dziewczyn, ktore jada po raz pierwszy - nie dajcie sie zwariowac przyszlym pracodawcom, bo Ci czesto i gesto potrafia wykorzystywac dziewczyny,tore nie znaja statusu au pair. Jesli macie jakies pytania, piszcie
[email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa