Polacy w Caen

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem ciekawa czy znajdą się osoby mieszkające w tym przepięknym zakątku Normandii i odpowiedzą na mój mały anonsik. W listopadzie wyjeżdżam do Francji i chciałbym spotkać się na miejscu z jakimiś rodakami.Odezwijcie się !!!
Witamy
Nazywamy sie Aga i Arek i mamy po 26 lat. Mamy 3 letniego syna Andrzeja i mieszkamy od pazdziernika w Caen. Pozdrawiamy i zapraszamy do kontaktu z nami.
Jak mialabys jakies pytania to napisz chetnie odpowiemy.
Zyczymy szczescia
Aga i Arek
Cześć, ja mam chłopaka w Caen i na wiosnę zamierzam się tam przeprowadzić. Będę zdana na siebie, bo Antoine i tak pracuje zupełnie w innej części Francji. Zaczynam szukać pracy. Powiedzcie jak to wygląda z bliska, bo mam ogromne obawy.. Bardzo proszę o wszelkie info. Pozdrawiam serdecznie!!!
niestety nie jest za rozowo bo musisz dostac pozwolenie na prace wyrobic tzw. carte sejour a z tym moga byc problemy i trzeba sie nabiegac po urzedach dodatkowo mozna zapomniec o pracy jezeli sie nie mowi po francusku wiec jezeli twojego chlopaka nie bedzie na miejscu zeby ci pomoc przejsc przez biurokracje francuska to raczej mozesz zapomniec o pracy pozdrawiamy
Uszanowanie. Mam pytanko dotyczace francuskiego. Do Caen pryzjechala dzisiaj ekipa monterów z Piotrkowaa Trybunalskiego aby montować szafy wnękowe i inne meble w domu dla emerytów w CARPIQUET - rzut beretem od CAEN.

Szukamy osoby do prostego tlumaczenia - do komunikacji miedzy ta ekipa a kierownikiem domu GDP CARPIQUET /typu gdzie pozostawic narzedzia, gdzie usunac kartony po meblach, jakie wymagania organizacyjne i wskazowki kierownika do ekipy monterow/. Nie musi byc caly dzien. Sprawa aktualna od jutra /poniedzialek 8.00/

Prosze o info odnosnie zainteresowania takim doraznym zajeciem
/moze byc tez pozniej w innym miejscu we Francji/.

Pozdrawiam,
Jaroslaw Romaniuk
Szukamy tłumacza polsko-francuskiego w Carpiquet k. CAEN
Aktualne od poniedziałku 10 grudnia 2007.
Telefon kontakt do szefa ekipy monterów przebywającego
obecnie w CAEN: PIOTR SNIOCH kom. +48 6[tel]
czesc
w przyszlym roku jade na wymiane do caen na rok, i probuje zorientowac sie jak tam jest z mieszkaniem. slyszlam ze akademiki przy universite de caen sa nienajciekawsze:/ jesli wiecie gdzie jeszcze mozna mieszkac ( inne akadmiki, internat lub po prostu wynajem mieszkania) prosze dajcie znac, gdzie szukac, jakies strony w necie, namiary. bede bardzo wdzieczna za kazde info:)
pozdrawiam, agata
Mieszkam w Caen, a wlasciwie studiuje, sluze pomoca w tlumaczeniach wszelkiego rodzaju, poszukuje pracy stalej lub dorywczej. zainteresowanych prosze o kontakt, podaje nr francuski: [tel]
Witaj mieszkam w Caen 6 miesiecy a dokladnie w dzielnicy Authie , wynajmuje pokuj u rodziny francuskiej tak ze caly czas tylko po francusku glowa mi peka od tego mam nadzieje ze jak przyjedziesz bede mial okazje porozmawiac po polsku :-) Mam 28 lat a na imie Stanislaw. Gdy bys czegos potrzebowala lub szukala pomocy zadzwon bez wzgledu na pore moj nr [tel]
Witam
ja rowniez mieszkam w Caen z moim chlopakiem, chcemy nawiazac kontakt z Polakami z okolic, czy bylibyscie zainteresowani? mam na mysli spotkania na kawe czy herbate, jakies wypady do kina itp. Nie mamy tu zadnych znajomych....
serdecznie pozdrawiamy
Witam ja mieszkam w Caen od 2 tygodni chetnie bym sie spotkal i pogadal tym bardziej ze mieszkam z 2 francuzami i dwoma kolegami z polski ale rzadko gadany bo rano wychodzimy i wracamy pozni podaje gg 9[tel]narazie czekam na odpis
Witaj Adam ! troche jest tu wiecej polakow w Caen niz ci sie wydaje pracujacych i mieszkajacych od dawien dawna ja osobiscie mam wolne weekendy jezeli chcesz nawet dzisiaj mozemy sie spotkac pogadac jezeli oczywiscie do wieczora to odczytasz moj nr jest podany na forum ponizej Twojej wypowiedzi Stanislas! pozdro
Mam pytanie czy ktoś jest w Caen na stałe bądz bedzie od wrzesnia 2009 ? ja jade na erasmusa do Caen we wrzesniu?
Czy ktoś wie coś ciekawego o tym miasteczku?
będę wdzieczna za info.

ewa
Witaaam :) ja od września też wyjeżdzam do Caen :) wiec mozemy być w kontakcie :) a tak do wszystkich. Czy Caen to jest duże miasto ???
Witajcie ciagle tu jestem i bede jeszcze dlugo tak ze we wrzesniu moge was odebrac ze stacji pkp tutaj w Caen, nie wiem jak przyjedziecie ale z Paryza do Caen sa pociagi tylko ze stacji St Lazare Pozdrawiam telefon macie wyzej a jak cos to e-mail [email]
hej Karolina , rzadko tu zaglądam więc dopiero odczytałam Twojego posta;-) słuchaj jak jedziesz do Caen możemy się jakoś zgadać ;-) podaje mojego maila i numer gg bo rzadko tu zaglądam
[gg]
[email]

jak masz ochotę to napisz ,zawssze raźniej jak się kogoś zna na początek ;-)
pozdrawiam
Hej,mam pytanko jaka tam jest praca?
Witam! Mieszkam samotnie już od ponad roku w Bayeux. Jest to urocze miasteczko w pobliżu Caen. Dojazd autem zajmuje niecałe 30 min., no chyba że się przyciśnie z deka to szybciej ;p Bardzo chętnie poznam jakieś inne sympatyczne osóbki z Normandii ;) Do tej pory z uwagi na ogrom pracy zaniedbałem swoje życie prywatne... Mam 26 lat i pracuje tu jako fizjoterapeuta w gabinecie... [gg]
Witam. Mieszkam i pracuje w Caen, ale nie znam kompletnie nikogo z kim bym mogl sie spotkac isc na kawe czy cokolwiek. Mam 23 lata i szukam chetnych na wspolne wyjscia. Zostawiam moje [gg] pozdrawiam. :)
Witam.
Studiuję historię i j.francuski w Wielkiej Brytanii. W przyszłym roku mam wymianę i zastanawiam się nad przyjazdem do Caen. Byłam już tam wcześniej w wakacje, ale teraz potrzebuję informacji jak to jest w praktyce. Jeśli są tu jacyś studenci, to może podzielili by się wrażeniami na temat akademików, pracy, ludzi - czy jest dużo międzynarodowych? Przyznam, że trochę się denerwuję bo totalnie nikogo tam nie znam i nie wiem czy uda mi się gdzieś zakręcić. Może ktoś jeszcze planuje przyjazd do Caen na 2011/2012? Jeśli tak proszę o kontakt - 4102821.
Pozdrawiam,
Emi
Kochani! Latem mam zamiar przeprowadzić się do Caen. Znam to miasto z moich lat studenckich, ale teraz będę starać się znaleźć tam pracę. Zdaję sobie sprawę, że będzie z tym ciężko. Dlatego bardzo proszę tych, którzy mieszkają w Caen, lub w pobliżu o podzielenie się ze mną cennymi radami... W Polsce pracuję jako nauczycielka języka angielskiego. Skończyłam też studia podyplomowe w zakresie tłumaczeń specjalistycznych PL-ANG, ANG-PL. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki dotyczące pracy i życia w ogóle w Caen. Proszę o kontakt mailowy i z góry dziękuję!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa