Studia we Francji po angielsku

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Wiem, że ten temat był w jakimś stopniu poruszany na forum, ale mam pewne zapytania, na które odpowiedzi do tej pory nie znalazłem. Chodzi mi głównie o to, czy ktoś z Was orientuje się, gdzie we Francji, jakich miastach i uczelniach językiem wykałdowym jest angielski. Nie mam jednak na myśli studiów filologicznych czy uczelni typu University of London in Paris, bo z tego co wiem, są to szkoły zajmujące się szeroko pojętą nauką języka francuskiego po angielsku. Mi chodzi o kierunki związane np. z marketingiem czy zarządzaniem, które można studiować po angielsku tylko, że we Francji:) Wiem, że tego typu informację znajdę na stronach uczelni, ale moja znajomość francuskiego jest niestety tylko podstawowa, co utrudnia mi szperanie. Dodatkowo interesują mnie jak najkrótsze okresy takich studiów. Mam już zrobioną magisterkę i nie chciałbym wszystkiego zaczynać od początku. Mogą tu zatem wchodzić w grę studia podyplomowe itp.
Z góry dziękuję za odpowiedź i poświecony czas. Bardzo mi pomożecie!!
BODAJŻE W LYONIE MASZ NAMIĘDZYNARODOWEJ SZKOLE WYKŁADY PO ANGIELSKU
Ok. Dzięki wielkie, sprawdzę to sobie.
Dla zainteresowanych tematem podaję stronę www.egide.asso.fr
Strona ma również wersję po angielsku. Można na niej znaleźć linki do wielu uniwersytetów i szkół biznesowych we Francji. Z tego, co zauważyłem własnie szkoły biznezowe prowadzą zajęcia w jezyku angielskim. Jednak czesne jest tam dość wysokie.. Nie widziałem tańszych niż 6000Euro. To opłata za jeden rok. Jakby ktoś kompetentny mógł się wypowiedzieć w sprawie uczelni bezpłatnych z wykładowym angielskim, byłbym wdzięczny!

Aha, podstawowych informacji można szukać również na www.edufrance-polska.com

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa