firma EXTEREA

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 72
poprzednia |
Hej,

Czy ktoś może słyszał o firmie EXTEREA, która rektutuje pracowników służby zdrowia do Francji? Jestem bardzo ciekawa opinii, bo chciałabym skorzystać z ich oferty, ale niestety waham się, bo ktoś mnie ostrzegał, że nie wywiązują się z obietnic.

Pozdrawiam
witam, znam ta firme i moge Ci ja szczerze polecic, oferuja oni bardzo dobre rozwiazania dla ludzi, ktorzy chca znalezc legalna prace we Francji, nie słyszałam zeby sie nie wywiazali z umowy, moze czasem dluzej trwa zanim znajda oferte ale to chyba nie zalezy od nich, znam 2 osoby ktore juz wyjechaly i sa bardzo zadowolone.pozdrawiam
Jednocześnie przestrzegam przed firmą exterea z Krakowa werbującą
polaków do pracy we francuskich szpitalach.
Dotyczy to radiologów, fizjoterapeutów i pielęgniarek.
Firma, owszem załatwia pracę ale na miejscu okazuje się, że nie za
takie pieniądze jak obiecuje w kraju.
Wysyła zazwyczaj osoby wprost do szpitala a na miejscu już radź sobie
sam.
Kontakt utrudniony, sprawy nie rozwiązane, biletu powrotnego nie
ma.... i co robić?
Zostaje tylko podpisać i zobaczyć co z tego wyniknie.
A exterea bierze w tym czasie grube pieniądze i cieszy się z kolejnego
frajera.
Dodam tylko, że nie jest to pierwszy i jedyny przypadek bo dużo osób
wraca.
Firma nie do końca przedstawia prawdę zazwyczaj tłumacząc swoją
niewiedzą. Tylko, że potem na to samo miejsce wysyłają kolejną osobę.

Ogólnie Francję polecam tylko do zwiedzania. pozdrawiam muza
to chyba mialas pecha muza bo moj brachol wyjechal do pracy przez ta firme i zarabia teraz po 8 miesiacach 6Xtyle co w Polsce!! i wiesz co? nie zaplacil za to ani grosza!!!wiec uwazaj kogo nazywasz frajerem!!!ok?I trzeba sobie dawac raduy samemu za granica wiec z twoimi kolesiamu jest chyba cos nie tego skoro wrocili :P pozroofka
Kc chciała tylko przestrzec żeby uważać na pracę za granicą, bo można się nieźle przejechać!

Nie wiem czemu miał więc służyć Twój ekhm...nieco dziwny komentarz, ale mogłeś napisac go w nieco inny sposób, chociażby "mojemu bratu jednak się udało, dużo zarabia i jest fajnie", a nie jakieś fochy tu strzelać.
Witam!!!Mam problem. Dostalam propozycje z firmy Exterea pracy we Francji jako fizjoterapeuta i nie wiem co mam poczac. Czytalam rozne opinie na temat wyjazdow organizowanych przez ta firme.... Czy jest moze taka osoba ktora pracuje jako fizjoterapeuta we Francji i wyjechal przez firme EXTEREA? POMOZCIE !!!
Witam!!Ja również jestem w trakcie rekrutacji prowadzonej przez tę firmę.. obecnie czekam na decyzję z francuskiego ministerstwa.Jestem fizjoterapeutką, bardzo zależy mi na tym wyjeździe , nie przeraza mnie to,że będę musiała sobie częściowo poradzić sama na miejscu, ale niepokoi mnie kwestia finansowa.Czy ktoś miałby informacje na ten temat?
Jeszcze jedno pytanie: jaki region powinnam wybrać, może ktoś mógłby zaproponować jakieś ciekawe miejsce gdzie ludzie są przyjaźni, kasa dobra i od czasu do czasu można spodkać polaka pracującego w zawodzie.. :)
Czy można się dowiedzieć jakież to GRube Pieniądze bierze Exterea. Bardzo mi zależy na wszelkich informacjach na temat tej FIRMY. :)
Jezeli firma żąda pieniędzy od poszukujacego pracy TO JEST TO NA PEWNO PRZEKRęT, wg. zwyczajów i obowiaxyjących w normalnych krajach procedur poszukujący nie płaci nic, a firma dostaje pieniądze od pracowadcy za znalezienie pracownika.
Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że firma nie ma prawa brać kasy od poszukującego .. i nie bierze. Miałam na myśli kasę jaką firma dostaje od pracodawcy, jeżeli np. pracownik dostaje 1600 Euro to jaką kwotę od pracodawcy dostaje firma pośrednicząca? Może jset jakiś sposób aby ominąć to pośrednictwo?
I jeszcze jedno - czy firma pośrednicząca dostaje kasę od pracodawcy przez cały okres trwania mojego kontraktu?
CZy jest KTOŚ kto korzystał z usług firmy Exterea i mógłby mi napisać coś z własnego doświadczenia? Bardzo mi na tym zależy. :)
Hejka!! Ja też się zastanawiam nad wyjazdem z firmy Exterea ... mogłabyś figuraa mi napisać jak wygląda ta rekrutacja?! Ile czeka się od zgłoszenia do wyjazdu? Co z językiem? Będę CI bardzo wdzięczna. Czekam z niecierpliwością na maila : [email] Z góry dzięęęęęki. Pozdrawiam:)
Witam tez zastanawiam sie nad wyjazdem poprzez firme exterea niestety niewiele o niej wiem spotykam sie z roznymi opiniami na temat jej dzialania wszystkie zyczliwe osoby krore wiedza cos wiecej na temat tej firmy czy warto sie nia zainteresowac prosze o kontakt [email]
1600E to fikcja i obiecanki-cacanki. często jest to 1300E brutto!!! Sprawdz uważnie oferte i dopytaj o szczegóły najlepiej poproś żeby wysłali ci meilem żeby potem mieć potwierdzenie.
Witam
Ja jestem po całym procesie rekrutacji w Exterea i czekam właśnie na ofertę pracy. Ja osobiście mam pozytywne zdanie o tej firmie. Mój chłopak pojechał do pracy ponad 3 miesiące temu i też jest zadowolony. Co do kasy to w umowie jest określona kwota minimalna wynagrodznie i jest to chyba 1200EUR brutto(jest to minimalne wynagrodznie we Francji). Z tego co wiem to spokojnie można po miesiącu dobrej pracy udać się do pracodawcy i poprosić o podwyżkę z reguły sie ją otrzymuje.
Z doświadczeń mojego chłopka wiem że firma nie zostawiła go w potrzebie we Francji, wręcz przeciwnie pomogła.
NIestety nie ma ideałów, z tego co wiem niemalże każda firma, posrednicząca w pracy za granicą ma coś na sumieniu. Trzeba wszystko rozważyć i czasem warto chyba zaryzykować. Extera ma ten plus że funduje darmowy kurs językowy i załatwia wszelkie tłumaczenia i podstawowe formalności.
Ja osobiście polecam firmę. Pozdrawiam Ania
Witam:)Jestem fizjoterapeutka, obecnie w trakcie rekrutacji w firmie Exterea.Czy ktos ,kto rozpoczal juz prace we Francji w charakterze fizjoterapeuty ,moglby napisac pare slow na temat warunkow pracy tam na miejscu(wynagrodzenie, mieszkanie, jezyk i praca w teamie)?Uklon w strone kolegow i kolezanek, ktore sie zdecyduja odezwac i uchylic rabka prawdy. Po tych opiniach ktore sa zamieszczone na stronie-mam mieszane uczucia co do rzetelnosci tej firmy, zreszta nie jest to pewnie tylko moje zdanie?Probowalam prosic konsultantow o kontakty z takowymi osobami, ale powiedziano mi, ze kandydaci(pracownicy), raczej nie utrzymuja kontaktu z firma po wyjezdzie.A moze rzeczywiscie jest odwrotnie?Pozdrawiam i czekam na info, z gory dziekuje:)
Witam Fajnie,że w końcu pojawiają się jakieś konkrety od osób które mają realnie jakieś doświadczenia.
Ja jestem nadal w trakcie rekrutacji z powodu opieszałości naszych urzędów( oczekiwanie na paszport):)
Mnie najbardziej niepokoi fakt kar pieniężnych w wysokości do 2000 euro jeżeli np. kandydat po podpisaniu umowy z pośrednikiem niezgodzi się na przyjęcie rzadnej oferty.. lub kandydat lub pracodawca (francuski) wypowiedzą umowę o pracę w okresie próbnym lub jeśli z winy którejkolwiek ze stron nie dojdzie do podpisania umowy o pracę - i min. w tych wypadkach kandydat jest zobowiązany do pokrycia kosztów poniesionych przez firmę w terminie do 7 dni!!! w kwocie nie przekraczającej 2000euro.
Jest też kilka umów- na początku umowa o współpracę- podpisując ją ryzykuje się tylko pokrycie kosztów tłumaczeń, które u nich są po naprawdę przystępnej cenie za stronę.. Nad podpisaniem kolejnych umów należy się ZASTANOWIĆ :))
CD.. dla zainteresowanych!! Nie chcę zanudzić państwa od razu..
witam wszystkich!!! jestem juz we francji od lutego. pracuje w miejscowosci oddalonej 60 km na zachod od paryza. jeze li dostajecie oferte z exterei dokladnie ja analiziamujcie. moze sie zdarzyc ze to co daje exterea nie pokrywa sie z tym co daje szpital. (kasa). w umowie z exterea probujcie zapisac ze chcecie zarabiac minimum 1500 euro. ja zarabiam 1300 na reke. przez 3 miesiace jest mieszkanie za darmo pozniej trzeba placic, a teraz szukam juz nowego. uczcie sie sami francuskiego jeszcze. nie liczcie tylko na kurs z krakowa bo o za duzo nie daje. NIE JEDZCIE DO DREUXA. jedna z gorszych chyba opcji. ale papiery wszystkie przynajmniej zalatwiaja. wiem ze nie dlugo przyjezdzaja dwoje nowych polakwo. ciekawe kto ma to szczecie!!! pozdrawiam!! odpowiem na kazde pytanie. moj mail ewentualnie to :: [email]
Czy umowa którą podpisywałeś jeszcze w Polsce zawierała niższą wysokość pensji niż ta którą realnie zarabiasz we Francji?
Pracuje juz we Francji jako Fizjoterapeuta ale wyjechalem z Firmy innej bo juz pojawilo sie duzo nowych i lepszych. Tu na miejscu poznalem ludzi oszukanych przez Exterea niemieli badan lekarskich tylko jakies szczepienia. Moj kolega po 3 miesiacach oczekiwania na oferte przez te wspaniala firme zrezygnowal i wyjechal z tej co ja. Teraz strasza go sadem koszmar. Tu na miejscu we Francji Exterea jest spalona. Moja rada szukajcie pomocy gdzie indziej.
Witaj Karolu. Tak jak i TY jestem fizjoterapeutą.Właśnie załatwiam kontrakt poprzez firmę Exterea.Jednak po przeczytaniu Twojego postu trosche sie zaniepokoiłem.Mam wielką prośbe, czy mógłbyś dać mi namiary na firmę , która pomogła Ci wyjechać i załatwic wszelkie formalności.Będę wdzięczny. pozdrawiam.piotr
Witam. No to mam metlik w glowie po przeczytaniu tego forum. Wlasnie mam zaczac kurs jezykowy organizowany przez Exteree. jestem fizjoterapeutka po studiach,bez doswiadczenia zawodowego. Napiszcie jak wyglada ten caly proces rekrutacji i ile trwa to wszystko od rozpoczecia kursu do samego wyjazdu.
Witam!Niedawno wróciłam z Francji, byłam tam na rocznym kontrakcie(jako fizjoterapeutka).Przez cały okres pobytu miałam zapewnione super mieszkanie,100 euro miesiecznie na wyzywienie oraz pensję 1300 min. na rękę (do 1600).Z tego co słyszę cieszę się ze wyjazdu nie załatwiałam poprzez firmę Exterea, bo tez miałam propozycję.We Francji zapotrzebowanie na fizjoterapeutów jest ogromne toteż jeśli ktoś zna w miarę dobrze język sam sobie znajdzie bez problemów pracę.
Życzę powodzenia!
Michasia a przez jaka firme Ty wyjechalas??? I chyba swietnie umiesz francuski, prawda? Juz nie chcesz pracowac we Francji?
Pozdrawiam.
witam!!!
własnw powoli załatwiam proces rekrutacyjny z firma EXTREA. prosze powiedz mi jak to wygląda z umowa, jak mieszkanie we Francji.Ja chce wyjechać z Żoną i dzieckiem.Może pare słow o warunkach socjalnych.
bede wdzieczny za odpowiedź.Ćhyba ze znasz inne firmy to prosze o podpowiedź
Ja wyjechałam dzięki firmie MB Consulting.Język znałam na poziomie średnim ale po rocznym pobycie zagranicą jest znacznie lepiej.Mam chęć wyjechać ponownie bo byłam bardzo zadowolona ale dopiero za kilka miesięcy.Na razie wypoczywam w kraju.
Pozdrawiam
Witam,
jestem kolejnym fizjoterapeutą rekrutowanym przez firmę Exterea. Ponawiam prośbę o informację z jakiej firmy Pan wyjechał do pracy. Można na priva [email]
Potrzebuję również informacji dotyczących kosztów życia we Francji, oraz wynajmowania mieszkania.
Witaj skowronek2302!
Czy może masz już jakieś szczegółowe informacje na temat firmy Exterea? A może wiesz już coś o życiu we Francji z rodziną, bo ja właśnie tak jak Ty chcę z nią wyjechać. Czy może jesteś fizjoterapeutą? Mam pośredni kontakt z pielęgniarką, która już jakiś czas temu wyjechała do pracy z rodzinką przez tą firmę i jest bardzo zadowolona. Wszelkie informacje mile widziane. Pozdrawiam.
Można pisać na priva:
[email]
Dlugo milczalem ale jak juz czytam ze z dziecmi odrazu to powiem co o tym sadze. Dziwi mnie to ze Firma Exterea nie poinformiwala was, ze odrazu z rodzina to nie jest takie proste. Musicie miec karte pobytu a ja na nia czekam juz 8 miesiecy, taka jest tu biurokracja, kare do leczenia czeka sie tez troche. Spokojnie najpierw sami zbadajcie teren bo nie kazdemu sie tu podoba, francuzi to falsz chodzacy. Wiem ze mam komus odpisac na priv ale odecnie pracuje troche w terenie i mam ogra... dostep do internetu. Odpisze . I zeby meic czyste sumienie to powiem jeszcze raz dajcie se spokuj z EXTEREA. MB Consulting tak jak pisze pewna pani na naszym forum, polecam.

cze
CZesc. POdaj mi prosze kontakt do tej firmy przez ktora ty wyjechalas. Gdzie najlepiej wyjechac,jezeli to mozliwe to czekam na odp.
p.s tez jestem w trakci erekrutacji w firmie exterea:(:)
Sorry ,zapomnialam dodac ,ze pisalam do osob ktore mowia o innych firmach niz exterea.dzieki
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 72
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka