Polacy na Korsyce!!!

Temat przeniesiony do archwium.
szukam Polaków którzy pracowali lub pracują na Korsyce chciałabym się czegos wiecej dowiedziec na temat warunkow pracy, placy, wyzywienia, zakwaterowania itp czy latwo znalezc cos nawet jak sie pojedzie "w ciemno"?
Rozumiem, że chodzi Ci o pracę sezonową? Ja pracowałam dwa miesiące w Macinaggio (godzina drogi od Bastii). Pracę (bar lub restauracja) znalazłam przez internet, rozmawiałam najpierw z konsultantką z agencji, potem z pracodawcą. Zapewnione było zakwaterowanie w domu pracodawcy, wyżywienie (dwa posiłki, choć nie zawsze), zwrot kosztów podróży (jednak ostatniego dnia okazało się, że pracodawca pod zwrotem kosztów podróży rozumie zwrot kosztu Korsyka-kontynent i zwrócił 100 euro). Jako że miasteczka wzdłuż wybrzeża utrzymują się głównie z turystów, w sezonie (lipiec-sierpień) miejsc pracy jest bardzo dużo i na Korsykę przybywają tłumy i turystów i pracowników sezonowych. Korsyka jest BOSKA i to były najlepsze wakacje w moim życiu, choć mojego pracodawcy nie polecam i nie życzę nikomu - z 8 godzinnego dnia pracy w końcu zrobił się 14 godzinny, stawka to francuskie minimum, bez jednego dnia urlopu przez bite dwa miesiące. Miasteczko, w którym pracowałam było malutkie, co miało swoje minusy, ale także plusy - po kilku tygodniach znałam wszystkich mieszkańców, a wielu z nich proponowało mi później przedłużenie pobytu i pracę, dawało nowe oferty. W razie pytań chętnie odpowiem, zapraszam na mojego maila i na Corse, l'Ile de Beaute!
[email]

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia