Droga Lille ja juz taką sprawdzoną rodzinę znalazłam, nie jest to jeszcze pewne na 100% bo narazie kontakowałam się tylko z dziewczyną, która w lispopadzie wraca do domu i mogę ją zastąpić w Paryżu. Nie wiem jeszcze czy rodzinka się na mnie zgodzi i w ogóle. Właściewie to dopiero się za to wzięłam, ta dziewczyna w sumie spadła mi jak z nieba, warunki wydają mi się ok, ale jak mówię nie rozmawiałam jeszcze z rodzinką, póki co dowiaduję się jeszcze wszystkiego. Myślę, że na dniach coś się wyjaśni, także na pewno dam znać. Swoja drogą miło mi i dziękuję za zainteresowanie.
Mam tylko małe pytanko, bo mam jakieś mylne informacje o tym legalnym i nielegalnym pobycie. Czy nadal warunkiem jest podjęcie kursu francuskiego? Czy muszę się jakoś gdzieś rejestrować, czy nie jest to juz potrzebne. Ja tak czy siak kurs podejmę z przyjemnością w końcu po to tam jadę. Poza tym jeszcze kwestia dokumentów, bo przeczytałam na forum, że trezba ze sobą zabrać przetłumaczony akt urodzenia i ukończenia szkoły czy coś takiego. Czy orientujesz się czy to prawda? Z góry dziękuję za informacje.
Pozdrawiam