polaupair-Ważne

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,czy ktoś zna biuro polaupair z Francji?moze ktos z was z niego jechal?prosze o kazda informacje?BARDZO WAŻNE
chodzi ci o biuro ktore znajduje sie kolo Paryza w Asnières sur Seine? bo jak tak to znam to biuro.
zostawiam namiary jak masz pytania
[email] pozdrawiam
hej,tak o to biuro.jechałaś może z niego?czy jest wiarygodne i do jakiej rodzinki trafiłas?mam jeszcze pytanie,co z kursem językowym?czy biuro pomaga w jego znalezieniu i czy jest faktycznie na niego przeznaczone 8 godz tygodniowo?jade pierwszy raz i mam wielkie obawy,więc dzięki za każdą inf
tak jechalam z tego biuro, jest ono wiarygodne.Trafilam do fajnej rodzinki. Te pan z biuro duzo mi pomogl, poniewaz na poczatku mojego przyjazdu nie rozumialam za wiele po francusku(on mowi po polsku). Zaraz po moim przyjezdzie zadzwonil do mnie czy wszystko jest w porzadku, czy mi sie podoba rodzinka, pozniej przyszedl zeby mi wszystko wytlumaczyc.Jesli chodzi o kurs francuskiego to dostaniesz liste szkol od niego. Nie sa one za tanie. Ja wybralam najtansza, placilam 340E za trimestr, ale nie nauczylam sie tam za wiele, wytrzymalam w niej tylko pol roku.Jesli dobrze pamietam to to byly 6godz w tyg.ale papierek wystawiali ze jest 10godz. Jesli masz jeszcze jakies pytania to napisz:) znalazlas juz rodzine? Ja jestem w Paryzu od 2 lat. Pozdrawiam i moze do zobaczenia?!
Znalazłam,dziecko 4 miesiace.Troche mam stracha bo mój francuski nie jest za dobry.Miejscowość to Bois-Colombes,moze cos o niej słyszałas bo na google nie moge znalezc,a podobno jest w okolicach Paryża.Troche zmartwiłaś mnie z tym kursem,bo myślałam,ze czegos się naucze.Dlaczego nic ci nie dał?Napisz jak wygłądały lekcje,naprawde tak beznadziejny?Ja jade,zeby głownie nauczyc sie francuskiego,biore specjalnie dziekanke,więc traz zaczynam szczerze wątpić,czy dobrze robie,jak ten wyjazd ma mi nic nie dac w nauce francuskiego.jak cos moj meil [email]
znajdz sobie sama rodzine na www.aupir-worl.net
ja jestem teraz w belgii wczesniej bylam w lyonie a francuskiego nauczysz sie bedac we francji przez pol roku tak dobrze ze z kazdym i o wszystkim bedziesz mogla gadac..tylko musisz poznac ludzi takich w swoim wieku i to nie polakow zeby wieczorami sie spotykac i duzo gadac..to najwiecej daje...
a co do rodzinki to szukaj i przebieraj bo jest ich mnostwo
powodzenia
pozdrawiam
znam ta miejscowosc, znajduje sie blisko Paryza. Co do 4miesiecznego dziecka to ci zazdroszcze bo nie bedziesz sie musiala z nim urzerac,przespi pol dnia, tyle tylko ze nie nauczysz sie w ten sposob francuskiego. Ja najwiecej sie nauczylam od dzieci. A powracajac do szkol..ja nie bylam zadowolona bo nauczycielka zamiast uczyc nas francuskiego to opowiadala nam o swoich sasiadach itp. Ale jest wiele szkol w Paryzu. Bardzo dobry jest Alliance française, drozszy ale sie chociaz nauczysz:) nie martw sie:)
a może wiesz ile kurs w allians kosztuje?małe dziecko,ale rodzice kolo 28 lat i powiedzieli mi,ze bede mogła z nimi gadać,a po drugie mam mieszkac w domu gdzie mieszka ich matka to moge z nia rozmawiac.a jaka jest odległość z Paryża do Bois-Colombes,ile km?
to jest adres z szkola http://www.alliancefr.org/rubrique.php3?id_rubrique=2367
ja do niej nie chodzilam, ale mam znajomych ktorzy sa bardzo zadowoleni. A do bois colombes nie dochodzi juz metro, nie chce cie wprowadzac w blad ale do Paryza masz ze 2 stacje pociagiem. Naprawde nie jest daleko. Do centrum paryza masz ze 15-20min pociagiem.
wiesz, ja dopiero jade 29 pażdziernika i nie wiem czy nie będe mieć problemów z zapisaniem się do szkoły jężykowej,czy to nie jest za pózno na rozpoczęcie kursu.
znalazlam, z Bois Colombes do Paryza masz 7,5 km
wiesz szkoly normalnie zaczynaja sie od poczatku pazdziernika, wiec nie wiem...ja juz nie chodze wiec sie za bardzo nimi nie interesuje, moze na stronie cos pisze..
na stronie Alliance pisze ze na kursy mozna zapisac sie w kazdy poniedzialek: "Les cours commencent tous les lundis pour tous les niveaux"Pour
a kursy wieczorne:
les cours du soir :
En 2007 : le 3 septembre ; le 1er et le 29 octobre ; le 26 novembre
En 2008 : le 7 janvier ; le 4 février ; le 3 et le 31 mars ; le 5 mai et le 2 juin.
no to zycze powodzenia:) jak chcesz to odezwij sie po przyjezdzie do Francji:) [email] pozdrawiam papapa
Dzięki za wszystko.pozdr.papa
do Aga,
hej ja jestem w Colombes a to tylko jeden przystanek pociagiem od Bois-Colombes, a do Paryza jest blisko, wiec jak dotzresz i bedziesz sie chciala spotkac, pogadac zostawiam moj nr [gg] , lub przed wyjazdem sie czegos dowiedziec wiec pisz smialo!! pozdrawiam
czesc
ja tez bylam z tego biura we Francji w te wakacje, trafilam bardzo dobrze, ale w wakacje chcialabym sie wybrac w inne miejsce, dlatego szukam rodzinki, jesli masz gg, to czy mozesz mi podac, poniewaz chcialabym sie z toba skontaktowac w celu zadania kilku pytan. pozdrawiam.
czesc!
ja bylam z tego biura w te wakacje, jesli masz jakies pytania, to moj adres e-mail: [email] z checia udziele ci niezbednych informacji, ale od razu powiem ze biuro ma ten komfort, ze Pan ktory je prowadzi, zna jezyk polski, wiec nie martw sie ze nic nie zrozumiesz, ja tez nic nie rozumialam ale jakos sobie poradzilam.
czesc!
ja bylam z tego biura w te wakacje, jesli masz jakies pytania, to moj adres e-mail: [email] z checia udziele ci niezbednych informacji, ale od razu powiem ze biuro ma ten komfort, ze Pan ktory je prowadzi, zna jezyk polski, wiec nie martw sie ze nic nie zrozumiesz, ja tez nic nie rozumialam ale jakos sobie poradzilam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie