studia posyplomowe we Francji?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! czy ktoś może się orientuje, jak to jest ze studiami podyplomowymi we Francji? Możliwe, że wyjadę na rok na wolontariat i chciałabym przy okazji robić jakąś roczną podyplomówkę bądź studium. czy ktoś wie, jakie są warunki przyjęć, jakie dokumenty trzeba składać i ile mniej więcej kosztuje? Pewnie to zależy od konkretnej uczelni, ale może ktoś się orientuje... Z góry dziękuję za wszelkie info:)
hej, ja moze nie odpowiadam na twoje pyatanie ale mam swoje do ciebie. piszesz ze chcesz jechac na wolonyariat. jak to zalatwic bo ja tez o tym mysle.
Więc jeśli chodzi o wolontariat, to ja zamierzam jechać na wolontariat europejski (Youth). Najlepiej wejdź na stronę www.youth.org.pl (nie jestem pewna adresu strony, ale jakby co możesz znaleźć przez wyszukiwarkę) i tam możesz sobie poczytać. Trzeba wejść w zakładkę wolontariusz po prawej stronie i potem klikając na któryś z linków można wejść do bazy wszystkich proponowanych wyjazdów i wybrać kraj. Jeśli chodzi o Francję, to jest sporo propozycji i też sporo do czytania, w zależności od tego, jaki wolontariat Cie interesuje. A potem to już trzena znaleźć sobie organizację w Polsce (wykaz też jest na stronce) i za jej pośrednictwem dokonać formalności. Ja jeszcze nie wiem, jak to się odbywa, bo dopiero się wybieram. Ale najlepiej wcześniej wybrać sobie projekt i napisać CV (chyba musi być po angielsku). A potem to juz tylko czekać (podobno sredni czas oczekiwania to 3miesiące). Aha, jeśli się zdecydujesz, to koleżanka mi mówiła,że podobno chęć wyjazdu należy zgłosić do końca października.
hm, to chyba na razie wszystko. jak będziesz miała jakieś pytania, to możesz pisać na maila: [email]

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa