Jaka szkołe wybrać do nauki fr w Paryżu

Temat przeniesiony do archwium.
Zamierzam zapisac sie do jakiejś szkoły językowej. Zalezy mi na statucie studenta. I nie moge sie zdecydować Nazareth czy Institut prive France-Europe Connexion, a moze jakas inna ?

Doradźcie cos.

Dzieki
byle nie academie des langues na montparnasse i villiers
hej, ja dwa lata temu skonczylam kurs zaawansowany w Institut prive France-Europe Connexion, i musze przyznac ze bardzo mi sie tam podobalo, mimo ze szkola prowadzona jest przez polakow( ja akurat mialam cudownego nauczyciela -francuza nazywal sie Denis , bardzo sie staral:) nie polecam France Langue w 16tce metro Victor Hugo, bardzo drogo i lewo ucza, (chociaz wyklady z historii sztuki i historii francji byly super, ale to jest dodatkowo) polecam sorbone i alliance française- drogo ale warto
pzdr
A mozecie mi napisac ile mniej wiecej sie placi miesiecznie za taka szkole ??
I dlaczego nie ta na Montparnasse ?? Ja mam tam najblizej ...
ja przez 10 miesiecy chodzilam do france langue uwazam ze jest calkiem ok! na koniec zaliczylam Dalfa, nie uczac sie wczesniej praktycznie wogole tego jezyka, oczywiscie bylo w tym duzo mojej zaslugi, ale szkole poleca. nie jest (bylo - 4 lata temu) drogo - jakies 315 eur na 3 miesiace, w tym wyklady z historii sztuki, historii francji itp - mozna chodzic na wszystkie, jesli sie tylko chce
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie