Praca/pobyt we francji-pod kątem nauki języka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie. Jestem studentką pierwszego roku romanistyki i bardzo zależy mi na podszlifowaniu języka podczas wakacji. Ponieważ moj francuski nie jest jeszcze na dobrym poziomie,to obawiam sie pracy z dziećmi (trudno wytłumaczyć komuś kto ma kilka lat,ze sie nie rozumie,itp). Słyszałam,ze są rózne programy,typu mieszkanie u rodziny francuskiej i jednocześnie nauka wtedy bez zarobku),itp. Czy ktoś słyszał o czymś takim? Zależy mi,zeby popracować (czy może ktoś ze średnią znajomością języka ma jakieś doświadczenie w pracy we Francji?),ale jednak nauka języka na pierwszym miejscu.
Nie wiem czemu obawiasz się pracy z dziećmi...Ja wyjechałam rok temu nie umiejąc praktycznie nic. Poradziłam sobie bez problemu, język nie jest tu żadną barierą, a poza tym to najlepszy sposób, żeby się nauczyć mówić, przełamać się itd. Pozdrawiam
a wyjechałaś w celach zarobkowych?
ja też mam zamiar, przynajmniej bardzo bym chciała wyjechać na miesiąc czy dwa do Francji, najlepiej do pracy, ale chodzi mi głównie o szkolenie języka.
(myślałam o tym dopiero po maturze, aktualnie kończę pierwszy rok w klasie z rozszerzonym językiem francuskim, nie ucząc sie go wcześniej wcale). Jednak cały czas dręczy mnie poczucie, ze nie będę w stanie sobie poradzić z językiem... Mam czasem trudności z wysłowieniem się w innym języku, niż ojczysty (:
Skoro jestes w klasie z rozszerzonym francuskim to na pewno umiesz wiecej ode mnie niz ja rok temu. A mimo wszystko nie balam sie jezyka, tylko dzieci...Jesli myslisz o kasie, to na pracy jako aupair duzo nie zarobisz, chociaz wiem, ze zdazaja sie przypadki i rodziny sa hojne, ale nie nastawiaj sie. Na pewno dobrze sprawdz rodzine, do ktorej sie wybierasz, wypytaj ich o wszystko i badz szczera- powiedz na ile znasz francuski i czy im to nie przeszkadza :) bonne chance !

»

Pomoc językowa - tłumaczenia