Mieszkanie w Paryzu

Temat przeniesiony do archwium.
Ja mam takie pytanie dotyczace cen wynjamu mieskan w Paryzu. Od ile teoretycnie mozna wynajac mieszkanie na okres wiekszy niz rok. Po studiach chce sie przeprowadzic do Francji(do paryza) i nie wiem czy bardziej oplaca sie kupic mieszkanie (na kredyt- obcokrajowiec z tytulem magistra lub 2 ma mozliwosc kupna mieszkania na kredyt??) czy wynjamowac? Macie jakies swoje/ lub znajmoych doswiadczenia w tej sprawie. Prosze o wszelkie praktyczne informacje, sa one dla mnie niezwykle wazne:) Z gory dziekuje:)
kurcze, mieszkanie na kredyt w paryzu:) nie wiem czy sie orientujesz ale ceny sa masakralne! mysle ze jak bym wziela taki kredyt to moje wnuki musialby go jeszcze splacac:/ no nic, pomarzyc zawsze moge:P (pisze nie na temat wiec znikam:)
pozdrawiam
piszesz na temat:P Ale pod warunkiem ze uda mi sie znalesc prace w mojej dziedzienie to rocznie sredniio moge zarabiac 50.000euro (tak gdzies pisalo na oficjalnej stonce ile zarabiaja z tym zawodem) wiec mozliwosc placenia rat moze byc realne, tlyko ze nie wiem czy takiemu obcokrajowcowi, ktory niedawno zaczal prace w danej dziedzinie jest udzielany taki kredyt? Czy moze lepiej poracowac te 4-5 lat i odlozyc na to swoje wlasne m2? (pod warunkiem ze za 15[tel]miesiecznie idzie wyzyc w paryzu??)
hej
moim zdaniem lepiej zebys przyjechala do paryza, znalazla prace na CDI, pomieszkala, zobaczyla jak wyglada zycie i wtedy zdecydowala o kupnie mieszkania:) jesli chodzi o kredyt to mysle ze jest to mozliwe, zalezy na jaka kwote:) no ale jak juz pomieszkasz rok czy dwa to moze poznasz jakiegos franka i juz nie bedziesz obcokrajowcem:P:P (mam dobry humor dzisiaj, wlasnie ogladam rozowe lata 70 po fr:)
pozdrawiam
p.s. za 1500/2000e miesiecznie da sie wyzyc w paris (zalezy co chcesz robic w wolnym czasie:)
dzieki wielkie tak zrobie:P pozrdawiam:)

»

Studia językowe