bursy dla polskich studentow

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam pytanie do polskich studentow studiujacych na francukich uczelniach, czy macie jakas pomoc finansowa od panstwa polskiego badz francuskiego? jesli tak to jaka? od crous? probowalam sie dowaidywac na swojej uczelni w paryzu co nam przysluguje, ale oczywiscie kazdy mowi co innego :/ dziekuje za wypowiedzi :))
ja dostaje bourse od crous, przyznali mi w tym roku.na uczelni powiedzieli mi, ze mi nie przysluguje, ale i tak wyslalam moj dossier i dostalam.
A mam pytanie kiedy to wyslalas czy jest jakis termin np??bo czytalam ze od 15 stycznia do polowy kwietnia na przyszly rok dopiero.dzieki za info pozdr
Hej
tak, od stycznia do konca kwietnia, jesli wyslesz papiery w przyszlym roku, to stypendium dostaniesz na rok 09/10. warto sie starac, na univerku mowia, ze nic ci sie nie nalezy:/ ale nie slyszalam aby jakiejs polce odmowili (ja ma prawie 500 euro miesiecznie)
pozdrawiam
Hej:)a czy mogłabyś ewentualnie podac jakies konkrety co do tego stypendium.jakie dane trzeba zamiescic w tym dossier no i ogolnie jak mialoby ino wygladac.bylabym bardzo wdzieczna.wyjezdzam na semestr na Universite de Paris XIII i taki zastrzyk gotowki dobrze by mi zrobil.:)
a tak na marginesie,to moze orientujesz sie (lub ktokolwiek tu zagladajacy;) jak wyglada studiowanie na tym univerku lub moze cokolwiek o nim wiesz.
Poki co,mam jeszcze maly dylemat czy nie zrezygnowac z niego i nie starac sie za rok o wyjazd w inne miejsce,poniewaz studiuje romanistyke a z tego co widzialam to nie ma tam zbyt interesujacych zajec dla filologow;/.poza tym doszly mnie sluchy ze V arrondissement(gdzie sie znajduje moj univerek)nie jest zbyt ciekawa dzielnica.nie chce zalowac tego wyjazdu,w koncu szanse na Erasmusa ma sie tylko raz na studiach.bede wdzieczna za wszelkie informacje i prywatne opinie.pzdr
ja studiuje na paris 13 anglistyke i odradzam!! tego samego zdania jest wiele osob, jesli masz jakies pyt pisz na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego