nauczanie angielskiego we francji/ prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie, czesto sie slyszy, ze francuzi nie lubia i nie umieja mowic po angielsku- jednak wedlug mnie to mit. zastanawiam sie, czy u nich tez jest, jezeli mozna tak powiedziec, tak wielu nauczycieli angielskiego (absolwentow fil ang) jak u nas (bo u nas jest mnostwo)
czy oplaca sie zostac nauczycielem angielskiego we francji i sporo zarabiac?

dziekuej za odpowiedz i pozdrawiam
ja studiuje fil angielska w paryzu i sie z Toba nie zgadzam, gdyz we
hej
tez studjuje ang w paryzu. francuzi raczej slabo mowia po ang ale sa dobrzy w pisaniu i gramatyce. chociaz znam wielu francuzow co mowia lepiej niz anglicy:) czy warto zostac nauczycielem ang we francji? jak rozmawiam z frankami i mowie, ze stuiuje ang to sie mnie pytaja angielski? ale co po angielsku ekonomie, sociologie, literature, historie..itp?,jak mowie ze sama filiologie to sie dziwia czyli jednym slowem angielski to za malo bo generalnie kazdy ma jakies tam bazy i potrfai sie dogadac, moim zdaniem lepiej skonczyc cos innego a angielski traktowac jakos cos dodatkowego. po za tym tutaj wola chyba native speakers niz polakow, chociazby ze wzgledu na akcent:/ no nic, ja koncze niedlugo licence i chyba musze poszukac czego innego niz tylko ang:/
pozdrawiam
Zgadzam sie, ciezko jest sie czasami porozumiec z Francuzami po angielsku. Moja znajoma Francuzka studiowala filologie ang i uwaga... pisala magisterke po... francusku..

Ale mefiez-vous, mam wrazenie, ze Francuzi czasami udaja, ze nie znaja angielskiego... :)

« 

Brak wkładu własnego