winobranie 2009

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
coucou!
interesuje mnie tegoroczne winobranie we francji. ktos cos wie na ten temat, moglby cos poleciac itppppp bede wdzieczna za wszystkie informacje na ten temat.a moze jakis wyjazd grupowy, ktos jestchetny? pozdrawiam i podaje maila gdyby znalazl sie ktos zainteresowany [email] :)
hej ja byłam w tamtym roku we francji na winobraniu jesli masz jakies konkretne pytania to zapytaj jesli bede w stanie odpowiedziec to chetnie pomoge :)
Też jestem zainteresowana pracą przy winogronach we Francji.Możesz napisać skąd jechałaś,wogole jak się tam znalazłas i swoje wrazenia z pobytu.Podaje [gg] .Poz.
Ja tez byłbym chetna na wyjazd grupowy!!!
NIe mowie zbyt dobrze po francusku(w przeciwienstwie do angielskiego), w tym roku zaczełam sie go uczyc, ale bardzo chetnie wzieła bym udział w wionobraniu. Mam pytanie - czy to jest tak ciezka praca jak zbieranie truskawek w 50st. upale? Przezyłam juz raz cos takiego i na tak ciezka prace juz nigdy sie nie zgodze. Moj pierwdzy pomysł był taki, aby wyjechac jako au pair , ale niewiele rodzin zgadza sie na tylko anglojezyczych opiekunów. moj meil to: [email]
tez myslalam o au pair ale z tego co mowia inni duzo zalezy od szczescia, na jaka rodzinke trafi sie.... a Wy co sadzicie o tym, przez jakich posrednikow najlepiej zalatwiac takie wyjazdy? pzdr! :)
ja wiem, ze najlepiej z polecenia
au pair przez posrednikow sie oplaca bo i tak dostaniesz tylko 300-400E na reke bez zwrotu kosztow za podroz
Witam. Również jestem zainteresowana. Fajnie by było zebrać grupę i pojechać. Francuskiego uczę się od trzech lat. Proszę, piszcie na: [email]
Ja wlasnie szukam pracy na sezon i tez mialam pomysl na winobranie, tylko nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać, gdzie szukac itd. Moze moglby ktos sie podzielic swoim doswiadczeniem? Najlepiej na forum... jak nie na forum to poodaje moj mail [email] i [gg]
ja tez się nad tym zastanawiałam ale nic nie wiem o winobraniu, ile tam się zarabia i w jakich terminach powinno się jechać?
także jestem zainteresowana, widzę że więcej jest tutaj takich jak ja... :)
więc może blondi3171 dałabyś jakiś namiar na siebie, albo napisałabyś coś więcej? ;)
z góry dzieki.
Hey :) też szukam czegoś sezonowego :) gdyby ktoś miał jakieś info będę wdzięczna :)

[email]
Witam. Blondi tez jestem zainteresowana wyjazdem na zbior winogron. Prosze o wiecej inforamcji. I mam ogromna prosbe, jakbys mogla to przeslij mi na maila. [email] Dzieki
kolejna osoba chętna do wyjazdu na winobranie.:) sama postaram się poszukać czegoś, bo bardzo mi zależy na takiej pracy i oczywiście dam znać, najlepiej to prześlę wszystkim chętnym, jak coś znajdę ;d + mój francuski jest na poziomie podstawowym, ale to chyba nie jest przeszkoda w winobraniu? :> skoro w Szwecji nie wymagali od mojej kuzynki szwedzkiego...
+ mój mejl: [email]
http://www.hrc.pl/index.php?dzid=123&did=719

:Poszukiwania pracy przy sezonowych zbiorach winogron warto rozpocząć w Prowansji, Bordeaux, a następnie udać się do Beaujolais, Burgundii, Alzacji, na końcu zaś do Szampanii.

:* Obecnie minimalne wynagrodzenie we Francji wynosi 7,61 euro za godzinę pracy. Pracownik zatrudniony na plantacji może zarobić około 50 euro dziennie netto. W przypadku, gdy pracodawca zapewnia wyżywienie i nocleg wynagrodzenie za dzień pracy zmniejsza się do około 40 euro dziennie.

:Osoby jadące do Francji na winobranie mogą poszukiwać noclegu na stronach internetowych, np.: www. campingfrance.com i www. francecamping.com.

[dane z 2006 r.]

francuskie internetowe biuro pośrednictwa pracy ANPE www. anpe.fr
Czy nie łatwiej byłoby o informacjach ogólnych popisać tutaj? Inni by skorzystali. ;)
A jak wy szukacie ofert na to winobranie? I czy ktoś mógłby mi napisać jakie są wymagania, jakie zarobki (orientacyjnie) i jak wygląda sama praca?

Pozdrawiam,
loskamillos
cześć Wam wszystkim:)
też zastanawiam się nad taką formą wyjazdu. Może ktoś napisałby coś więcej ogólnie na forum? byłoby fajnie i łatwiej :)
w ogóle to utworzyła się już może jakaś grupką chętna do wyjazdu??

pozdrawiam!
Witam wszystkich.
Też zastanawiam się nad wyjazdem do Francji na zbiory... Tylko zastanawiam się czy to się opłaca.. Do tej pory jeździłem na zbiory do Norwegii i jeżeli chodzi o zarobki to są nieporównywalnie większe niż we Francji. Za godzinę dostaje się 90 koron norweskich za godzinę netto czyli ok 45 zł. Dobry pracownik za pracę trochę ponad miesiąc może zarobić ok 10000 zł. Do Francji to jednak wolałbym już jako Au Paire aby nauczyć się lepiej języka, nie wiem tylko czy moje podstawy starczą aby znaleźć jakąś ofertę i dać sobie radę. Fajnie by było gdyby ktoś mógł mi powiedzieć coś więcej na temat pracy opiekunki tudzież opiekuna :D
Mój e-mail [email]
ja znalazłam coś takiego :http://www.borowkowezbiory.yoyo.pl/informacje_o_pracy.html

tylko głupio, bo dostaje sie za kg, nie za godzine.
i te warunki takie, nie wiem, czy są dobre?
może ktoś z was był?

a i właśnie, co do tej norwegii do masz może jakieś namiary , coś więcej mógłbyś powiedzieć? byłabym zainteresowana, i oczywiście jaki jezyk jest wymagany, czy angielski i na jakim poziomie, etc. wszystkie inf. są istotne :)

mój mail - [email]
z góry dzieki za odp. , a co do pracy w ramach au pair - http://www.informator.fr/praca-we-francji-11/oferty-pracy-dam-prace-13/bordeaux-toulouza-montpellier-i-okolice-64/fille-au-pair-sprzatanie-pilnowanie-dzieci-lub-osob-starszych-174/szukamy-fille-au-pair-tuluza-francja-5442.html , ja bym chętnie się skusiła ale ten termin nie bardzo mi odpowiada, a myśle, ze rodzina fajna, wiec może komuś podpasuje akurat :)
W związku z tym, że moja wypowiedź o Norwegii wzbudziła duże zainteresowanie, dostałem bardzo dużo wiadomości na e-mail z prośbami o namiary na tę pracę... Niestety nie wiem jak i gdzie najlepiej szukać pracy w Norwegii. Z tego co się orientuje to na własną rękę ciężko jest się tam dostać ponieważ chętnych dużo. Najlepiej mieć tam znajomego który was wciągnie do pracy (tak było w moim przypadku). Mogę wam tylko powiedzieć że Norwegia jest nadal bardzo opłacalna bo stawki za godzinę pracy należą do najwyższych w Europie.
Polecam małe miasteczko Damery blisko Epernay..... Chętnie zatrudniają tam Polaków. Dla zainteresowanych mogę przesłać adresów do pracodawców.
[email] Pozdrawiam i Zapraszam na forum.oferty.fr
poproszę o te namiary, mój nr gg to 5869204
hehe, cóż ja też jestem bardzo zainteresowany takim wyjazdem w wakacje. Może byśmy zrobili jakąś silną grupę i pojechali w parę osób. Osobiście nie mam doświadczenia w tej branży i fajnie by było gdyby znalazł się ktoś kto wie jak to załatwić, gdzie itd. Mój email [email] jeśli ktoś miałby jakieś oferty bardzo proszę o kontakt, jestem dyspozycyjny.
WITAM...
Jestem zainteresowany wyjazdem na winobranie w tym roku,czy ktoś ma jakieś informację na ten temat.Chodzi mi o namiary na pracodawców we Francji.A może ktoś organizuje wyjazd grupowy byłbym tym zainteresowany.Mam samochód kombi,wszelkie informacje i propozycję proszę o przesyłanie na [email] lub [gg] .
POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA FORUM....
Prosze o wiecej informacji i o te oferty.
dzieki
witam serdecznie
bardzo interesuje mnie ta oferta,obecnie przebywam w lyon,na zbiorze sałaty ale pracodawca zmienil warunki umowy na mniej kozystna dla mnie i szukam wraz z dwiema znajomymi innego zatrudnienia prosze o kontakt [gg]
witam serdecznie
bardzo interesuje mnie ta oferta,obecnie przebywam w lyon,na zbiorze sałaty ale pracodawca zmienil warunki umowy na mniej kozystna dla mnie i szukam wraz z dwiema znajomymi innego zatrudnienia prosze o kontakt [gg]
Poproszę o namiary na winobranie do Davery . Moje [gg] . Pozdrawiam
od 15 lat jezdze na winobranie-30km od lyonu-dam namiary,ale trzeba sie powolac na mnie-dzwonic na skypa krzychu00001-pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie