Tanie połączenie Paryż-Lyon. POMOCY!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Czy mogę prosić o pomoc w znalezieniu połączeń Paryż-Lyon w przystępnej cenie koniec stycznia początek lutego. Środek lokomocji dowolny. Znalazłam TGV ale cena jest tak ogromna, że zastanawiam się, czy w ogóle nie zrezygnować z podróży. Pomocy! Nie znam francuskiego i kompletnie nie wiem gdzie mam szukać. Jeśli ktoś mógłby pomóc, będę niewymownie wdzięczna. Umiem poruszać się po Polsce i Włoszech, Francja jest mi zupełnie obca ;-) Ania
To zależy w jakim dniu konkretnie i o której godzinie - jeśli to dość luźne granice, to - sprawdziłam- można na tej trasie znaleźć i zarezerwować bilet nie za 68-70E, ale np za 27E, co jest chyba do przełknięcia?
Tak oczywiście, to jest bardzo dobra cena, ale jak to wyszukać i gdzie? W zasadzie nie mam sztywno ustalonego dnia przyjazdu i powrotu przylatuję do Paryża 27 stycznia i chcę tu spędzić kilka dni wylatuję 8 lutego a w międzyczasie muszę pojechać na ok 5 lub dłużej dni do Lyonu. Ciocia która mieszka w Lyonie jest kobietą "starej daty" i zupełnie nie jest mi w stanie pomóc w przemieszczeniu się z Paryża do Lyonu. Mój adres [email] dziękuję z góry za pomoc
Może pomoże ci ktoś , kto mieszka we Francji?
Taryfa kolejowa jest tam rozbudowana i zależy od wieku pasażera, dnia tygodnia, klasy pociągu, tego czy to bilet tam, czy tam i z powrotem, czy załapiesz się na któryś z "programów" oszczędnościowych itp.
Te tańsze bilety są dostępne zazwyczaj w środku tygodnia: wtorek - czwartek. I są tańsze pod warunkiem kupienia ich przez internet wcześniej (i wydrukowania samemu), przy czym ich zwrot lub przebukowanie są bardzo ograniczone/niemożliwe.
Rozkład jazdy + rezerwacja są też w angielskiej wersji językowej - to tyle co mogę ci podpowiedzieć.
Ps. te dwadzieścia kilka euro dotyczy przejazdu w jedną stronę
Może pomoże ci ktoś , kto mieszka we Francji?
Taryfa kolejowa jest tam rozbudowana i zależy od wieku pasażera, dnia tygodnia, klasy pociągu, tego czy to bilet tam, czy tam i z powrotem, czy załapiesz się na któryś z "programów" oszczędnościowych itp.
Te tańsze bilety są dostępne zazwyczaj w środku tygodnia: wtorek - czwartek. I są tańsze pod warunkiem kupienia ich przez internet wcześniej (i wydrukowania samemu), przy czym ich zwrot lub przebukowanie są bardzo ograniczone/niemożliwe.
Rozkład jazdy + rezerwacja są też w angielskiej wersji językowej - to tyle co mogę ci podpowiedzieć.
Ps. te dwadzieścia kilka euro dotyczy przejazdu w jedną stronę
Raz jeszcze proszę o pomoc, nadal nie wiem gdzie i jak wyszukać te tańsze połączenia.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie