no to swietnie, ze Wam rowniez sie udalo! :) ze mna byla taka historia, ze na samym poczatku mialam jechac na kurs francuskiego do Nice na 3 tyg., ale gdy powiedzialam o tym mojej babce od francuskiego, to jakos mi odradzila tego typu wyjazdy poniewaz znajac zycie bardziej beda tam gadac po angielsku niz po francusku no i zaproponowala mi, zebym wlasnie jechala do Francji jako au pair :D uzyla swoich kontaktow we Francji, i napisala maila do rodzinki do ktorej ona jezdzila przez 3 lata, czy nie znaja kogos kto by potrzebowal opiekunki dla dziecka i tak sie szczesliwie zlozylo, ze wlasnie ta rodzinka potrzebowala opiekunki do 4 letniej dziewczynki i 6 miesiecznego chlopczyka :D rodzinka jest bardzo fajna, z tego co opowiadala mi moja babka od francuskiego, mieszkaja w samym centrum Paryza i kolejny wielki plus, to taki ze troche z nimi pozwiedzam Francji bo miesiac w Normandii a miesiac na Lazurowym Wybrzezu ;p no i tylko czekam na maila od nich z konkretna data. Francuskiego ucze sie od 5 lat, ale rowniez mam wielkie obawy zwiazane z tym, ze nie bede mogla sie z nimi dogadac;/ bo co innego gadac z polakiem po francusku a co innego z francuzem;/ i wiesz mysle, ze jak opanujesz podstawy i slownictwo zwiazane z opieka nad dziecmi to nie powinnas miec wiekszych problemow:) na pewno dasz sobie rade :) mam jeszcze pytanko do Francji lecisz samolotem? bo wlasnie u mnie jest taka sytuacja, ze chyba z lotniska bede musiala sobie sama dojechac do Paryza i tego rowniez sie bardzo obawiam ;/
a co do pytania helcho, to wejdz sobie na stronki easyaupair.com i aupairworld.com hm, adres jest taki lub aupair-world.com i najwazniejsze to zebys sie nie zniechecala, to prawda, ze przez internet trudniej jest poszukac rodzinki, ale jesli sie bardzo chce to mozna wszystko :) ostatnio przegladalam gazete cogito i tam byl artykul wlasnie o au pair i na dole bylo pelno adresow stron internetowych zwiazanych z au pair wiec mysle, ze warto tam zerknac :D idz do kiosku popros gazete i spisz wszystkie adresy :-D