Mieszkanie w Lille

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Zdecydowałem się na studia we Francji w Lille. Mam pytanie dotyczące mieszkania. Wiem, że na akademik nie mam najmniejszych szans, ale powiedzcie mi gdzie szukać w miarę taniego POKOJU do wynajęcia? I drugie pytanie: gdzie można znaleźć jakąś pracę na weekendy? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi :)
www.appartager.com, to stronka, gdzie mozna znalezc oferty colocation. wybierz Lille i powinny Ci sie wyswietlic aktualne oferty. Czasami na uniwerku mozna znalezc ogloszenia, ze ktos szuka wspollokatora.

A co do pracy, popytaj w hotelach, knajpach, restauracjach, moze akurat beda potrzebowac kogos tylko na weekendy.
Bonne chance :)
p.s. a co sklonilo Cie na wyjazd do Lille?
witam!!jesli cie interesuja dodatkowe mozliwosci zarobkowe,oczywiscie legalne zadzwon do mnie,nic ci niemoge z gury obiecac, porozmawjamy na ten temat,moj nr to [tel]krystian
Witam wszystkich,

Mam ogromną prośbę: jeśli ktoś przypadkiem ma pokój/ kawalerkę/ niedrogie mieszkanko do wynajęcia w Lille lub okolicach, albo o takim słyszał, bardzo proszę o kontakt: varsovienne#orange.pl. Oczywiście zamiast # wstawić małpkę :-) Potrzebuję na 4 miesiące od kwietnia, szukam już i szukam, a wszędzie nie odpisują albo odprawiają mnie z kwitkiem, trochę dlatego, że wolą Francuzów, a trochę, bo nie mam gwaranta...

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie