Mieszkanie u siostr z Foyer de Saint Maximilien

Temat przeniesiony do archwium.
Salut a tous!
Mam pytanie, czy wie ktos moze jak poza telefonem skontaktowac sie z siostrami z Foyer de Saint Maximilien Kolbe (mailem moze?) albo czy ktos w tym roku przez wakacje bedzie tam mieszkal i potrzebuje osobe do pokoju?
Gdyby ktos mial jakies informacje, to prosze o kontakt na forum lub na mojego maila- [email]
Merci d'avance ;]
Chodzi mi o siostry zakonne, w Paryzu, przy ul.Verdun 95/97
[email]
ale radze zadzwonić, szkoda się denerwować, że nie odpisują
a jak wygląda kwestia komunikacji z siostrami - można z nimi rozmawiać po polsku dosyć swobodnie czy tylko w kwestiach podstawowych typu zakwaterowanie, data przyjazdu itp.? Czy może trzeba od razu nastawić się bardziej na konwersację po francusku? :)
zakonnica, która odebrała mój tel była na 100% polką. Nie wiem jak jest z innymi, ale wydaje mi się że możesz zacząć po polsku. Ewentualnie zapytaj się na początku po francusku czy mówi po polsku
jedzie ktoś do sióstr pod koniec czerwca?
ja będę od 12.07 i szukam kogoś z kim mogłabym się trzymać przez te pare dni, które tam spędzę, bo jadę pierwszy raz i jestem jeszcze mało zorientowana jak to u sióstr jest :)
hej, ja będę od 26.07. szukam kogoś, kto przez kilka pierwszych dni powłóczyłby się ze mną po paryżu.
ja też bym chętnie wybrała się do tych sióstr, a już najlepiej do pracy na jakiś miesiąc. mam pytanie czy ktoś z was szuka sobie pracy w paryżu przez internet, czy raczej jedziecie w ciemno?
Dziekuję Ci bardzo.
O dziwo siostra odpisała mi po jednym dniu ;]
Ja chcę do Paryża w połowie lipca jechać. Na początku pomieszkam u koleżanki, ale potem chcę znaleźć cos innego ( nie mogę jej na głowie siedzieć ;]) , więc chętnie dołaczyłabym się do Was. Ja też pierwszy raz do sióstr bym jechała. Jak coś to mój mail jest kilka wypowiedzi wyżej ;]
czy jest możliwość zatrzymania się u sióstr na 1 lub 2 dni? będę w Paryżu początkiem września, chciałaby, trochę pozwiedzać, a ceny hoteli są kosmiczne!!
Witam wylatuje 26go marca na staz z Erasmusa ale spała na poczatek bede u sióstr, czy moze ktos wybiera sie tam w najblizszym czasie? (wiadomo razniej razem):) moje [gg] .Aha moze któras chciałaby wynajac mieszkanko lub pokoje w mieszkaniu wylatuje na pół roku.aha i czy u sióstr jest dostęp do internetu??
Siema, ja też sie wybieram do siostr na początku lipca:)
Witam, też bym sie wybrała do Paryża. W jakiej cenie sa pokoje u sióstr nazaretanek ?
10 euro od doby w pokojach chyba 8-10 osób
i 15 euro w pokojach 3-4
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka