Gdzie szukać mieszkania?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
Wiecie może na jakiej ze stron lub nie wiem gdzie pszuukać sobie kaalerki w Paryżu lub okolicach na czas E rasmusa tak żeby pojechać i już mieć oś zaklepane?Może macie jaieś pozytywne doswiadczenia gdzie najlepij szukać albo sami wecie że ktoś chce wynajać od końca sierpnia(27 i dalej)?
Dzięki z górki:)
www.pap.fr

tylko dla 1 osoby to droooogo wyjdzie
Andersen, napisz dokladnie, jaki to wydzial lub numer, moj znajomy wlasnie powrocil do domu(Paryz) i prosil o te informacje, moze cos wymysli? Co do wspolokatorstwa, o niczym nie slyszal. Aha, ogolnie dla Erasmusow paryskie uczelnie przewiduja miejsca w akademiku, tak jest najtaniej i od razu jestes wsrod wielu ludzi, w Twoim wieku. Dlaczego nie probujesz, jest jakies ale?
Jesli nie chcesz sie afiszowac na forum [email]
Hej jade z chłopakiem (wiem mój nick sugeruej ze jstem chl a nie:P) dlatego poszukuje studia zeby wynajac we dwojke , jade sciences po pisalam juz to gdzies:)
Dzieki z atą stronkę:)
czesc,

no dobrze, przepraszam za pomylke ale propozycja znaczy chec pomocy, byla niezalezna od plci, wiec jakby co, to napisz jakie sciences, tak czy siak powodzenia
:)dzięki za wszelką pomoc:)
science poliiques
znalazlam duzo ofert na pap.fr i w tej gazecie, ale jak zwiedzalam mieszkania to wszedzie tak samo trzeba pokazac minimum fiche de paye z ostatnich 3 miesiecy, trzeba miec numer securite social, jeszcze potwierdzenia platnosci z popryedniego miejsca zamieszkania, i inne gwarancje. i z tzm wszzstkim kawalerka za pierwszy miesiac 1400 euro bo trzeba zaplacic jesze z gory gwaracje. a raz znalazlam pokoj u kogos w domu w piwnicy bez okna ale za 400 euro i nie trzeba bzlo tzch wszystkich papierkow tzlko ze wtedy sie nie ma adresu zameldowania czyli niebezpiecznie w wzpadku jakbz trzeba bzlo pracowac. no ale jak na erasmusa to chyba sie powinno cos z uczelni zakwaterowanie dostac. albo napisac do francuskiej uczelni o bourse. powodzenia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia