ubezpieczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
we wrzesniu wyjezdzam na tydzien do Francji i zastanawiam sie czy powinnam wykupic jakies ubezpieczenie zdrowotne? Jesli tak to czy ktos z Was juz cos takiego zalatwial i moglby mi polecic gdzie warto to zrobic?:)
Bede wdzieczna za pomoc i z gory za nia dziekuje,
pozdrawiam,
kobitka:)
Witam, zaopatrz się w karte EKUZ w NFZ jest bezpłatna
ale oprócz tego dobrze jest wykupić prywatne ubezpieczenie w Warcie, na tydzień to nie wyjdzie drogo a lepiej dmuchać na zimne. ;)
Pozdrawiam maciek.fr
Lepiej sobie załatw to ubezpieczenie. W tym roku byłam tydzień na lazurowym i koleżankę ukąsiła pszczoła. Okazało się, że ma lekką alergię i musiałyśmy pójść do lekarza. Pociągnął 33euro za wizytę, a same lekarstwa kosztowały ok. 10. Także głupia rzecz, a zapłacić trzeba było.
Z ubezpieczeniem wygląda to tak, ze i w gabinecie, i w aptece tają takie kwitki, które trzeba wysłać do ubezpieczalni i problem z głowy :)
dzieki wielkie za odpowiedzi:)
tak tez zrobie, zaopatrze sie w zarowno w karte z NFZ jak i ubezpieczenie:)
jeszcze mam jedna pytanko - nie orientujecie sie moze czy dlugo sie czeka na wydanie tej karty? tzn czy musze to juz zaczac zalatwiac zeby zdazyc do wrzesnia czy jeszcze mam czas;)?
odnośnie karty EKUZ to wydaja ją od reki, trzeba tylko wypełnić formularz, trzeba mieć ksiązeczkę ubezpieczenia rodzinnego czy coś takiego nie wiem dokladnie jak to sie zwie, musi byc z aktualnie podbita pieczatką o ile mi wiadomo co miesiac sie to chyba podbija no i dowód osobisty i karta jest wydawana od razu wiec nie ma problemu, w razie pytań proszę pisać odpowiem w miarę moich kompetencji
Pozdrawiam z Toulouse ;D
bardzo Ci dziekuje za pomoc:) mam nadzieje ze sie jakos z tym uporam i wszytsko zalatwie na czas;)
a tak na marginesie to szkoda ze pozdrawiasz z Toulouse a nie z Paryza-bo wlasnie tam sie wybieram i mam jeszcze troche pytan;)
jeszcze raz wielkie dzieki,
pozdrawiam:)
Miło mi, że mogłem pomóc ;D hehe Paryż jest piękny ale polecam również południową Francje;d Pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Ici on parle français