casting disneyland

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mieszkam od niedawna w paryzu i za ponad tydzien mam casting w disneylandzie na character face, interesuje mnie jak taki casting wyglada i co jest mile widziane.Mam jescze pytanie odnosnie wyrobiuenia nipu we francjio wiem zetrzeba miec przepracoiwne 60 h i potem mozna wnioskowac o nip ale problem polegana tymze parcodawcy bez nipu nie chca pracy dawac i czy jak juz ten nip bede mila to z ubezpieczeniam zdrowotnym wszystko bedzie gralo ? dziekuje za odpowiedzi :D
A i jescze jedno slyszlam ze sa kursy dla obcokrajowcow (j francuski) czy ktos mozer wie gdzie mozna sie na taki kurs zapisac bo u mnie z francuskim slabo a mam w planach zostac na stale w Paryzu wiec francuski jest bezwglednie wymagany :)
Witam!
Ja chodziłam do Insitut de langue francaise, nei pamiętam nazwy ulicy, niedaleko avenue Hoche. Wpisz w guglach nazwe no i że chodzi o Paryż to wyskoczy Ci stronka :) Jest jeszcze Alliance francaise :) Te kursy to naprawdę swietna sprawa :) POzdrawiam!
http://www.alliancefr.org/article.php3?id_article=467
Jestes ambitna
casting "character face". Hmm
A wiec to wyglada tak (nie ma nic wspolnego z "face") : zakladaja ci uszy osla, i teraz bedziesz sie zwala "lacosta89 THE donkey".
Co mile widziane ? jak umiesz dobrze nasladwac osla no to... bingo. Premia pewna
I jeszcze ci wbija do glowy ze jestes najwazniejsza w calym Disneylandzie.
Co do nipu (numéro de sécurité sociale) to twoj pracodawca ma sie wszystkim zajasc
witam serdecznie wszystkich rodaczków mieszkajacych we francji, ja od niedawna tutajmieszkam a konkretnie w dunkierce i chenie porozmawiam z ludzmi z polakami bo z jezykiem u mnie kiepsko a po angielsku bardzo mało ludzi tutaj rozmawia... czekam na jakis kontakt i pozdrawiam
do www2. Nie wiem czy mieszkasz w Paryzu ale jak juz wczesniej pisalam slabo mowie po frnacusku wiec kiepsko jest ze znalezieniem pracy. Angielski umiem perfect ale tu to sie raczej nie przydaje, na poczatek kazda praca jest dobra, tymbardziej ze zamierzam zostac tu na stale a na czas kiedy ebde szkolic moj francuski rachunki sie same nie zaplaca a na osla kandydatury nis skladalam wiec moglabys ograniczyc swoje glupie teksy chodzilo mi bardziej o to co beda kazali tam robic, bo w zaproszeniu prosili zeby wziasc kilka rzczy,P.S Znam ludzi ktorzy pracuja LEGALNIE a nie maja nipu bo o to nie zadbali wiec tez, brednia, moze pracodawca powinien ale nie musi bo ja aktualnie pracuje i nikt zadnego nipu nie ma zamiaru mi wystawic. a no i dziekuje za informace jesli chodzi o kurs, napewno wszytkiego sie dowiem i mysle ze juz za niedlugo sobie zaczniemy na taki kursik chodzic :)
Nie bierz tego w ten sposob.
Co napisalem nie jest wcale az tak przesadne. Zaledwie karykaturalne.
Co ci chcialem dac do zrozumienia to to ze mozesz zrobic cos innego w zyciu.
Jak zaczniesz od Mickey to ciezko ci bedzie zrobic cos innego. Dowiedz sie dokladniej jakie ceny, jaki czynsz...
Zastanow sie dobrze. Moze zainwestuj w cos solidniejszego.
Moze wroc do szkoly ?
Widze ze nie znasz ani Francji ani rynku pracy.
Piszesz o jakims nipie. We Francji, od chwili gdy pracujesz légalnie, oplacasz rozne skladki(bezrobotne, zdrowotne, itd) i automatycznie pracodawca wysyla papierek do Securité Sociale aby ci nadano numer.

No ale skoro sie uparlas, to powodzenie
A wiec tak znowu odpowiedz do www2 :) Mieszkam w Paryzu pracuje w Paryzu wiem ile kosztuje czynsz itp. skonczylam wlasnie szkolemam tytul technika hotelarstwa, i zdana nienajgorzej mature, postanowilamprzyjechac do Paryza by zbudowac moje zycie, nauczyc sie jezyka a znalezc prace w hoteluanastepniezrobicdyplom we francji, a pocztaki drogi www2 sa trudne i wierz mi ze w Paryzu osobie mowiacej tylko po angielsku i po polsku nie jest latwo znalezc super prace, wiec nie wyjezdzaj mi tu z ambicja bo zadna praca nie hanbi a to swiadczy tylko o tobie, a i jak juz pisalam pracuje legalnie i uzyskalam info i nietylkonz jednego zrodla :) ze trzeba miec przepracowane 60h natepnie z dokumentem udac sie i poprosic o wyrobienie nipu, ponoc zmienil sie system i pracownik sam musi zadbac. Moj narzeczony dwa latatemu pracowal we francji i takze sam musial wyrabiac nip Prosilamtylko o info dotyczace castingu jak wyglada co trzeba tam robic, niemusisz sie odrazu nabijac... no ale sa rozni ludzie
Hej wszystkim, dla Waszej informacji Disneyland organizuje casting w Polsce 7go lutego w Warszawie; tym razem pozycje dla wysokich facetow jak i dla osob chetnych odtwarzac najbardziej znane sobowtory. FRANCUSKI NIE JEST OBOWIAZKOWY ( angielski wystarczy) takze swietna mozliwosc nauki jezykow. Co do warunkow pracy i innych detali moge Wam sporo opowiedziec, gdyz pracowalem tam prawie 6 lat.

Co do samego castingu: wiecej info na stronie www.disneylandparis-casting.eu lub walcie do mnie na maila [email]

Pozdrawiam i powodzenia !
Spodobalo mi sie w tych postach:

"na osla kandydatury nie skladalam"

Dzieki za odrobine rozweselenia przed snem!
:-)
Disneyland® Paris daje Ci szansę na udział w słynnym “New Generation Festival" poprzez dołączenie do działu Postacie i Parady.

Jeśli mówisz po angielsku lub francusku, już dziś zgłoś swój udział w castingu.

Więcej informacji na http://disneylandparis-casting.eu

Zapraszamy!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego